BG online

Psihološka prva pomoć

Dnevnik emocija

Vodič kroz prihvatanje i razumevanje sebe i drugih

Želite li da unapredite veštinu prepoznavanja i razumevanja svojih emocija, postanete svesniji svojih unutrašnjih procesa i kontinuirano radite na sebi? Želite li da bolje razumete emocionalnu pismenost? “Dnevnik emocija – Praktikum za lični razvoj” je radna sveska sa rubrikama za popunjavanje i pitanjima za ličnu analizu kreiranim od strane psihoterapeuta Milene Marković.

Da li ste zaglavljeni u nekom odnosu?

Praktikum za lični razvoj nastao je na osnovu knjige EMOCIJE Zorana Milivojevića i predstavlja korisno pomoćno sredstvo vašem radu na sebi uz koji ćete doći do važnih uvida o sebi, uvećati razumevanje svoje emocionalnosti, osvestiti odnos koji imate prema sebi i otkriti uverenja koja blokiraju vaš lični razvoj ili čine da se osećate zaglavljeno u nekom emotivnom stanju.
Praktikum je nastao kao rezultat psihoterapijske prakse autorke koncepta Milene Marković, master psihologa i psihoterapeuta. Radeći sa klijentima koji su otežano identifikovali svoje emocije – osećali su se neprijatno, ali nisu umeli da prepoznaju konkretno osećanje, niti razumeju način na koji je ono nastalo – došla je do nekoliko važnih pitanja za ličnu analizu na koja su klijenti odgovarali kod kuće. Ovaj metod se pokazao izuzetno korisnim za postizanje psihoterapijske promene kod ovih klijenata.

Emocionalna regulacija

Pitanja u “Dnevniku emocija” proizašla su iz Modela kružne emocionalne reakcije (KER model) Zorana Milivojevića, iznetog u knjizi “Emocije – Psihoterapija i razumevanje emocija” i predstavljaju pomoć pri praktičnoj primeni ovog modela.
KER model je konzistentna teorija emocija koja objašnjava proces nastanka emocije koji je neophodno da osvestimo kako bismo prepoznali logiku koja stoji iza nekog osećanja. Otkrivanje ove logike i prepoznavanje emocije, kao i procena da li je emocija adekvatna (racionalna, odgovara realnosti) su preduslovi dobrog upravljanja osećanjima, tj. emocionalne regulacije.

Rečnik emocija

Sastavni deo “Dnevnika emocija” je “Rečnik emocija” preuzet iz knjige “Emocije” Zorana Milivojevića. Jasne i precizne definicije oko 120 osećanja će vam pomoći da imenujete pojedino osećanje, bolje uočavate razlike između sličnih emocija i proširite svoj lični vokabular kada govorite o emocijama.
UVEĆAJTE SVOJU EMOCIONALNU PISMENOST REDOVNIM VOĐENJEM DNEVNIKA EMOCIJA
• • Na koji način se odnosite prema sebi i kakav je vaš unutrašnji dijalog?
• • Kakvo značenje i značaj pripisujete onome što vam se dešava?
• • Koji su vaši novi uvidi i zaključci o sebi?
• • Koji su vaši ciljevi u pogledu ličnog razvoja?

REKLI SU O DNEVNIKU EMOCIJA:

Dnevnik emocija je lepo osmišljen, zanimljivo dizajniran praktikum za lični razvoj i predstavlja važan resurs i doprinos razvoju emotivne pismenosti i regulaciji emocija – veštini koja nam je danas svima preko potrebna. – Dr Tijana Mirović, psiholog i psihoterapeut
Olakšajte sebi razumevanja i prihvatanja emocija! Dnevnik emocija, svojim vizuelnim rešenjem i stručnim vođenjem, pretvara ovaj važan zadatak u zanimljivu avanturu. – Doc. dr Žilijeta Krivokapić, specijalista medicinske psihologije i psihoterapeut

Knjigu “Dnevnik emocija” po ceni od 880 dinara + troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:   

  U kuhinji sa Majom Volk

  By BGonline / 09/05/2024 / 0 Comments

  Život u disfunkcionalnoj porodici

  By BGonline / 17/05/2024 / 0 Comments

  Oslobodite se zabrinutosti

  By BGonline / 01/05/2024 / 0 Comments

  Knjige o ličnom razvoju, anksioznosti, psihologiji, depresiji…

  By BGonline / 03/05/2024 / 0 Comments

  Putovanje do zgužvanih i potisnutih emocija

  By BGonline / 25/04/2024 / 0 Comments
   
  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Više od 45 izlagača predstaviće svoje proizvode na četvrtom po…

  You cannot copy content of this page