BG online

Vesti

Uživanje u hrani kao stil života (Testival u Domu omladine)

Više od 45 izlagača predstaviće svoje proizvode na četvrtom po redu Testivalu koji će se održati 4. i 5. marta 2021. u Domu omladine Beograda. “Hrana je najbolji lek!” – bio je glavni moto narodnog lekara Vase Pelagića. “Od dobre hrane zavisi blagostanje i zdravlje naroda. Samo sit čovek može da misli pravilno i da radi uredno i dovoljno.” U to ime, u partnerskoj organizaciji sa Domom omladine Beograda, nastaje četvrti po redu TESTIVAL na koji dolaze profesionalci, proizvođači, i veliki zaljubljenici u dobar zalogaj. Na bini Doma omladine Beograda posetioci će moći da vide i poznata kulinarska TV lica i istovremeno mnogo toga nauče, uz degustaciju delicija na kraju svake od radionica.
Turistička organizacija opštine Ražanj će predstaviti bogatu etno-gastronomsku ponudu i domaće proizvode organske hrane. Ražanj prezentuje i ražanjsko crepuljarstvo. Ovaj ponos Ražnja je početkom decembra 2019. upisan u listu Nacionalnog registra za nematerijalno kulturno nasleđe Republike Srbije.
I ovaj TESTIVAL biće mesto na kome će profesionalci i naučni radnici razgovarati o nematerijalnom kulturnom nasleđu Republike Srbije. Članice Saveta TESTIVALA, prof. dr Slađana Šobajić, sa Farmaceutskog fakulteta u Beogradu i dr Biljana Đorđević, muzejski savetnik Narodnog muzeja u Beogradu, sa ostalim sagovornicima, na dva diskusiona panela, predstaviće teme: Kultura ishrane u Srbiji kroz istoriju i Tradicionalne poslastice u Srbiji.
TESTIVAL #4 biće i domaćin izbora za najbolji tradicionalni recept domaće srpske kuhinje, u partnerskoj organizaciji sa sajtom Recepti i Kuvar online. Na kraju drugog dana biće proglašen najbolji recept za salčiće, pa će svi posetioci saznati ko pravi najbolje salčiće u Srbiji. Karving majstor i profesionalni kuvar Dejan Ilić, održaće inkluzivnu radionicu pravljenja domaćih tradicionalnih salčića u saradnji sa Savezom udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama Srbije (Savez MNRO).
Raznovrstnost i kvalitet izlagača pokazaće koliko je gastronomska tradicija Srbije očuvana, koliki je potencijal za razvoj, a izlagači, mali proizvođači hrane iz Srbije, imaće priliku, da osim prodaje svojih proizvoda i komunikacije sa krajnjim kupcima, međusobno razmene iskustva, recepte, savete i ideje.

SHOP

Kako izgleda kuhinja u kojoj se ne kuva?

By BGonline / 15/04/2024 / 0 Comments

Tugovanje je cena koju plaćamo jer imamo hrabrosti da volimo ljude (Irvin Jalom)

By BGonline / 04/04/2024 / 0 Comments

Emocionalno nasilje ostavlja trajne psihološke posledice

By BGonline / 11/04/2024 / 0 Comments

Nezadovoljstvo sobom je navika

By BGonline / 29/03/2024 / 0 Comments

Bolest me je osvestila, opametila i mnogo čemu naučila

By BGonline / 07/04/2024 / 0 Comments
© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Besplatni autobuski prevoz do terminala Nedaleko od aerodromskog robnog terminala…

You cannot copy content of this page