BG online

Lični razvoj

Pristajemo na ljubav kakvu mislimo da zaslužujemo (Nada Bučević)

Kako možemo da mislimo pozitivno ako nismo zadovoljni svojim odrazom u ogledalu, ako naš partner nije pozitivna osoba, radimo u negativnom okruženju, telo nas ne služi ili nemamo dovoljno novca? Sve te kočnice po rečima Nade Bučević uče čoveka najvažnijoj lekciji- onoj koja govori o izborima.nadabucevic3
-Lični izbori su doveli svakog od nas tačno tamo gde se nalazimo- kaže Nada u svojoj knjizi „Dnevna doza nadahnuća“ gde piše o tome da je  budućnost skup izbora koji se zove sadašnjost, a osećaj krivice izgovor za budućnost jer kriveći sebe ljudi beže u prošlost.
Svako ko danas živi radosnim i ispunjenim životom jednom je doneo hrabru odluku, podseća Nada Bučević u svojoj knjizi.
– Nisu toj osobi okolnosti išle u prilog, već suprotstavljanje okolnostima i donošenje odluke uprkos strahu. To se zove hrabrost. Takve ljude često nazivaju srećnima, ali neko drugi na njihovom mestu na to ne bi pristao.

Budi ljubav i ljubav ćeš dobiti

nadabucevic2Misliti da je vaš put jedini ispravan je igra sa vlastitim egom- tvrdi Nada Bučević koja dodaje i da nikad ne treba zaboraviti da je isključivo naš izbor sa kim ćemo provesti život, a da su pet osoba sa kojima najčešće provodimo vreme pokazatelj našeg nivoa svesti.
-Pogledajte u sebe. Ako niste u ljubavi i miru, šta vi zapravo hoćete od svog partnera? Da bude ono što niste ni vi sami? Da vas prihvata i ne osuđuje dok vi to ne činite kada je on u pitanju? Ne zaboravite da je uvek vaš izbor s kim ćete deliti život i vaš put. Budete li ljubav, univerzum će vas u potpunosti obasuti ljubavlju, u suprotnom nećete doživeti ljubav o kojoj mastate. Upotpunite sebe i tek onda ćete moći s nekim duboko da delite svoju potpunost. Dok god budete mislili da je neko potreban da biste napredovali  ili da vas neko usporava u tome, vi igrate na kartu prebacivanja odgovornosti. Pristajemo samo na onakvu ljubav kakvu mislimo da zaslužujemo. Sve sto zamerate drugome radite sami. Sve sto vidite u drugome imate zapravo u sebi. Eh, večno ogledalce- reči su Nade Bučević u “Dnevnoj dozi nadahnuća.”

 

 

Zahvalnost menja život svakog od nas (Ana Bučević)

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

4 komentara

4 Comments

 1. Danijela

  01/11/2016 at 09:24

  Pa jel ovo Nada ili Ana ? Prelepe i predobre su obe !

 2. Marko

  01/11/2016 at 22:27

  Sve je to Ana

 3. Nena

  13/11/2016 at 21:24

  Ovo konkretno je Nada =)

 4. Nena

  13/11/2016 at 21:25

  A ovo dole je Ana =)

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
SEBIČNI RODITELJI IMAJU NESREĆNU DECU Ona je Ruška, jedna od…

You cannot copy content of this page