BG online

Hrana & Recepti

Čaj za imunitet, podizanje energije pluća i varenje

Diplomirani lekar tradicionalne kineske medicine dr Filip Manja koji je nekoliko godina proveo u Kini i učio od izuzetnih lekara kineske tradicionalne medicine, podelio je sa nama recept za čaj koji i sam konzumira. Ova biljna formula koja se sastoji od korena sladića i đumbira u prahu je po rečima dr Manje odlična za podizanje imuniteta kao i za podizanje energije pluća i organa za varenje.
-Ove dve biljke se koriste u tradicionalnoj kineskoj medicini u kontinuitetu već 1800 godina i oni koji su pili ovaj čaj sačuvali su se tokom brojnih epidemija. To je vrlo efikasna formula koju čine dve biljke: sladić i đumbir koje se inače najčešće koriste u svim kineskim biljnim formulama zbog njihovog harmonizujućeg efekta. Sladić harmonizuje nekad međusobno suprotstavljene biljke, a ovde se njegova efikasnost duguje tome što deluje protivupalno, kao i protiv virusa i bakterija. Takođe, uklanja vlagu tj. sluz iz tela. Sladić na svoj način podmazuje pluća i pomaže njihovom normalnom funkcionisanju, utiče na energiju slezine i želuca. Suvi đumbir u prahu je jedna od nekoliko biljaka sa izrazito vrućom prirodom. Pomaze da pluća budu zagrejana, a preko zagrevanja energije slezine i želuca se dodatno podržava rad pluća. Ove dve biljke daju fantastičnu preventivu organizmu na više nivoa- otkriva dr Filip Manja.
Kako se priprema ova čaj?
-Odnos sladića i đumbira je 2:1. Za pripremu čaja za jednu osobu koristi se 2 kašičice sladića i 1 kašičica đumbira. Preliju se sa 500 ml vode u kvalitetnoj posudi od jačeg materijala, nikako u aluminijumskoj ili posudi od nestabilnog metala koji bi ometao i ispuštao hemikalije koje bi se mešale sa biljkama. Kad voda počne da ključa smanjite vatru i ostavite na šporetu još 20-ak minuta. Nakon toga sklonite čaj sa šporeta. Polovinu sipajte u šolju i pijte odmah, a drugu polovinu popijte u drugom delu dana kad ćete čaj podgrejati pre upotrebe. Neki pitaju da li u ovoj formuli može da se koristi svež đumbir. Može, ali efekat neće biti u potpunosti isti- kaže Filip Manja.

Kvalitetan san je preduslov za dobro zdravlje

Erotski deo partnerstva

By BGonline / 25/11/2023 / 0 Comments

Kako neurotični i narcistični roditelji kroje život svojoj deci?

By BGonline / 05/11/2023 / 0 Comments

Kako se može “izlečiti” brak?

By BGonline / 04/11/2023 / 0 Comments

Izlečite i upoznajte svoje strahove

By BGonline / 25/11/2023 / 0 Comments

Nije lako živeti sa depresivnom osobom

By BGonline / 07/11/2023 / 0 Comments
© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Telo se regeneriše dok spavate između 22h i 02h Ako…

You cannot copy content of this page