BG online

Lični razvoj

Oslobađanje od nasleđenih porodičnih trauma

“Trauma je poput nevidljivog lanca koji nas veže za prošlost…”

Depresija. Anksioznost. Hroničan bol. Fobije. Opsesivne misli… Postoje dokazi da koreni ovih poteškoća ne leže uvek u neposrednom životnom iskustvu ili u hemijskoj neravnoteži mozga, već i u životima roditelja i predaka što potvrđuju i naučna istraživanja – da se traumatična iskustva mogu preneti sa jedne generacije na drugu o čemu detaljno piše u svojoj knjizi “Nije počelo sa vama” Mark Volin i nadovezuje se na rad vodećih stručnjaka na polju posttraumatskog stresa. U knjizi “Nije počelo sa vama” Volin nudi vodič za razumevanje njegove metode koju naziva „jezik suštine”.

Oslobađanje od bola

„Nije počelo sa vama” je knjiga koja uči kako otkriti, razumeti i isceliti duboke rane, osloboditi se bola za koji ne ni znamo da ga nosimo, pomaže da razumemo kako prethodne generacije utiču na naše živote i pruža alate uz pomoć kojih se prekida taj ciklus.

Kako nasleđena porodična trauma oblikuje naš život i kako prekinuti taj ciklus?

Dijagnostičkom introspekcijom moguće je razotkriti strahove i strepnje koji se ispoljavaju putem svakodnevnih reči, ponašanja i fizičkih simptoma. Stvaranjem genograma (proširenog porodičnog stabla) moguće je ispisati mapu iskustava koja dosežu i do nekoliko generacija u prošlost, dok je vizualizacijom i direktnim dijalogom moguće ponovo iskovati raskinute veze i povratiti fizičko i mentalno zdravlje- kaže Volin, osnivač i direktor instituta Porodične konstelacije. Predavao je na Univerzitetu u Pitsburgu, na Zapadnom psihijatrijskom institute, u centru za jogu i zdravlje Kripalu, Open centru u Njujorku, na Omega institutu i Kalifornijskom institutu integralnih studija, kao i u mnogim klinikama, bolnicama i centrima za obuku.

Prekid traumatskog nasleđa koje se prenosi kroz generacije

Knjiga “Nije počelo sa vama” nudi transformativni pristup razrešavanju dugogodišnjih problema koje u mnogim slučajevima tradicionalni oblici terapije i metode nisu mogli da reše.
Mark Volin zastupa stav da postoje jaki dokazi da uzroci hroničnog bola, opsesivnih misli, anksioznosti, depresije, fobija leže ne samo u našem neposrednom iskustvu, već i u životima naših roditelja i predaka. Jedan od načina da razotkrijete svoje strahove i strepnje, kao i mapu svog iskustva predstavljen je u knjizi u kojoj Volin kaže da ciklus nasleđivanja trauma možemo prekinuti i metodom vizuelizacije razgovora sa samim sobom ili nekim članom porodice koji je učestvovao u traumatskom događaju.

Razbijanje tajne šifre porodice

Jedna od brojnih tehnika iz knjige “Nije počelo sa vama” u kojoj je autor predstavio revolucionarni pristup transformisanja traumatskog nasleđa koje se u porodicama prenosi iz generacije na generaciju:
“Prave reči mogu da nas oslobode te nesvesne veze ili odanosti prema nekom članu porodice kako bismo povratili svoje fizičko i mentalno zdravlje. Šta možete da uradite? Udobno se smestite u svom domu, zatvorite oči i u svom mentalnom prostoru vizualizujte sporni događaj ili osobu i dijalog koji je možda trebalo da se odvija u vreme nastanka traume ili nije. Sada iz ove perspektive i sa ovim iskustvom možete u mentalnoj sceni da kažete sve što imate i što vam je potrebno da kažete kako biste se oslobodili pritiska određenog događaja. Najbolje rezultate ćete imati ako u glavi imate ceo kontekst u vezi sa tim zašto ovu vežbicu radite i šta ćete sve time postići.

Možete da se ponovo vratite kući

Knjiga Marka Volina “Nije počelo sa vama” razbija tajnu šifru porodica i dokazuje da možete ponovo da se vratite kući – kada shvatite kako vas je istorija stvorila. Puna priča koje menjaju život, moćnih uvida i praktičnih alata za lično isceljenje “Nije počelo sa vama” zaslužuje mesto na vašoj polici pored The Drama of the Gifted Child Alis Miler i The Developing Mind Dena Sigla. Nikada više nećete videti svoju porodicu na isti način.” – Mark Matusek, autor Ethical Wisdom

Knjiga Marka Volina “Nije počelo sa vama” po ceni od 2499 + troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:



     

     

    SHOP

    Emocionalna iscrpljenost

    By BGonline / 11/10/2024 / 0 Comments

    Četiri ubice partnerskog odnosa

    By BGonline / 13/10/2024 / 0 Comments

    Deca ne postaju samostalna dok mama ne uguši perfekcionistu u sebi

    By BGonline / 25/09/2024 / 0 Comments

    Šta da radimo kad se čini da nas život sabotira?

    By BGonline / 30/09/2024 / 0 Comments

    To što ne vidite rešenje ne znači da ono ne postoji

    By BGonline / 15/10/2024 / 0 Comments

     

    © by BGonline. All rights reserved

    Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

    Ostavite komentar

    Komentar

    Please Login to Comment.

    To Top
    PROČITAJTE I OVO:
    Super hrana za telo i misli Rad na osećanjima, vežbe…

    You cannot copy content of this page