Obradujte telo i misli novim stilom života
…Lošom hranom zadovoljavamo neurozu
Biber, cimet, ljuta papričica ubrzavaju krvotok 26 puta. Beli luk deluje na parazite i sve bakterije, pa nije slučajno što je u babske lekove beli luk uvek umešan. I ja koristim dosta belog luka, on je prirodan antibiotik. Ovo su neke od zanimljivih i i korisnih informacija o kojima na svojim radionicama prirodne ishrane govori Maja Volk.
-Preporuka je smanjiti meso, mleko i mlečne proizvode, a povećati unos voća, citrusa, povrća, vitamina c, praviti sveže zelene sokove sa zelenim lisnatim povrćem i limunom, dodati u ishranu antioksidanse poput borovnice, aronije, trnjine, maline koje možete koristiti i zamrznute. Uz godži bobice, kokosovu vodu i fizičku aktivnost zdravlje će se definitivno poboljšati. Svima koji sede kod kuće i ne dišu kako treba organizam vremenom oslabi- priča Maja Volk.
Čorba od peršuna i salata u 7 boja
Ona svoj dan počinje zelenim sokom u kojem se uvek uz zeleno lisnato povrće nalazi nekoliko vrsta voća i obavezno banana jer neutrališe gorčinu od zeleniša.
– Maslačak čisti jetru, brokoli je antikancerogen, odlična za zdravlje je zelena salata, a peršun je pun vitamina c o čemu svedoče i Rusi koji na kilogram kupuju peršun i prave od njega čorbu. Mirođija spušta nivo šećera u krvi. Kad je jedete i dovoljno se krećete nemate problem sa povišenim šećerom. Za doručak uvek napravim pola litre tog soka. Za užinu grickam suncokret, urme, bademe, pistaće, a moj ručak je najčešće salatni obrok u 7 boja, koji obilno prelijem hladno ceđenim maslinovim ili bundevinim uljem, stavim preko salate grožđice, a s vremena na vreme menjam prelive. Tako pripremljena salata je vrlo sita i ne može količinski mnogo da se pojede. Za goste pripremam rezance od tikvica ili pljeskavice od tikvica i povrća, a neretko improvizujem. Ovo je reciklažna ishrana i možemo pripremiti uvek drugačije obroke od onog što imamo u kući. Pola salate od ručka mi često ostane za večeru. Banana je dobra za mozak, pa je često jedem za večeru ili napravim smoothie sa vlaknima, žitaricama, mlevenim lanom i bananom. Bude fantastičan, poput pudinga u koji dodam malo cimeta i koru organskog limuna. Tokom dana popijem oko litar i po vode. Ne solim hranu jer ona ima so u svom prirodnom obliku. Moj stav je da je bolje gladovati nego jesti lošu hranu i time zadovoljavati svoju neurozu.
Prirodna sirova hrana je po rečima Maje Volk mnogo ukusnija od procesuirane. Ona kaže da se i sama mnogo promenila tokom poslednjih 10 godina i da je promenom misli, stila života i ishrane od kenjkave Maje porasla u zadovoljnu ženu koja je pre svega našla ljubav prema sebi.
Foto: Dario Konstantinović
Knjige Maje Volk “Kako sam osvojila trajno zdravlje” (cena 1650 dinara) i “Kako se voli život” (cena 1950 dinara) + troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:
© by BGonline. All rights reserved