BG online

Lični razvoj

Zašto varaju žene, a zašto muškarci? (psih. Marko Braković)

ONE TO RADE ČEŠĆE NEGO ŠTO MISLITE

 

brakovicMarkoPostoje predrasude o tome da je prevara mahom rezervisana za muški pol i da se ovaj pol time bavi mnogo više i češće nego što to čine žene. Na žalost velikog broja muškaraca, kao i većina predrasuda, ni ove ne odgovaraju istini.
Žene takođe varaju, i to mnogo više nego što se inače misli. Međutim, iako motivi za prevaru kod oba pola mogu biti gotovo identični, ipak postoje neke nijanse koje mogu da naprave razliku između muške i ženske prevare.
Muškarci mogu da varaju zbog toga što su nezadovoljni seksom sa stalnim partnerom, zbog želje da sabotiraju svoju vezu jer nemaju hrabrosti da se sami razvedu ili raskinu (pa se zbog toga i ne trude da previše sakriju neverstvo), zbog dosade i rutine u braku, ali i zbog razloga vezanih za proveru i ponovnu potvrdu svoje muškosti sa nekim ko nije njihova žena ili devojka, jer su nju već odavno osvojili.
Postoji još mnogo skrivenih motiva kod muškaraca, ali ovi su najčešći u praksi. Važno je da lepši pol razume da iza svake zgodne i prelepe žene stoji barem jedan muškarac kome je ona dosadila u krevetu. Ovo se ne sme zaboraviti i jako je važno. Ne zaboravimo činjenicu da nas ne razočaravaju partneri, već naše predstave o partneru. Ne ispunjavaju se naša prevelika očekivanja sa kojima partner često ima veoma malo veze.
Što se tiče ženske prevare, ona takođe može imati iste ovakve motive, ali ipak, žene češće ulaze u avanture kada su nezadovoljne i emotivno neispunjene pored svog muškarca. Žene varaju i kada žele zbog nečeg da se osvete partneru, najčešće zbog njegove prevare. Žene razmatraju prevaru i kada shvate da su protraćile život pored nekog ko je jednoličan, dosadan ili osveste da su celog života tretirale tuđe potrebe, a ne svoje. Varaju i kada im se deca osamostale, jer onda imaju svest o tome da je sada vreme da malo “žive za sebe”. Varaju i kada su mlade i kada eksperimentišu, često i sa sopstvenim polom (što ne treba odmah povezivati sa lezbejstvom). Uvek mi je bilo zanimljivo pitanje zbog čega muškarci mnogo manje eksperimentišu sa muškarcima ili možda samo to malo bolje kriju, ali to je tema za neki drugi tekst.zeneMuskarci
Mnogi muškarci imaju problem da priđu udatim ženama ili devojkama jer to smatraju nepremostivom preprekom. Treba imati na umu, i ovo je sada važno reći muškarcima, a to je da je veza ili brak prepreka za žene samo onda kada je kvalitetna i sadržajna, u protivnom nije isključeno da ćete imati seks i sa zauzetim ženama. Igra polova je uvek zanimljiva.

Marko Braković, psihoterapeut

 

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
NE PRISTAJTE NA MANJE OD ONOG ŠTO VAM PRIPADA Psiholog…

You cannot copy content of this page