BG online

Lični razvoj

Zašto se razboljevamo?

“Mit o normalnom”, Gabor Mate

“Pokušaj da pobegnete od bola je ono što će stvoriti još više bola.” Gabor Mate

Dr Gabor Mate je međunarodno priznati govornik tražen zbog svoje stručnosti na polju zavisnosti, traume, ranog razvoja i povezanosti stresa i bolesti.

 

Foto: Youtube printscreen mindbodygreen

Gabor Mate je lekar koji je nakon 20 godina porodične prakse i iskustva u palijativnom zbrinjavanju radio više od jedne decenije u Vankuveru sa pacijentima koji su se lečili od zavisnosti i mentalnih bolesti.
Ovaj ugledni autor knjiga “U svetu gladnog duha”, “Kada telo kaže ne”, “Rasuti umovi” obavio je revolucionarno istraživanje o uzrocima bolesti, sa kritičkim osvrtom na društvo kao izvorište mnogih oboljenja i osvetlio putokaz ka zdravlju i isceljenju.
Današnja deca se ugledaju na vršnjake – u njima traže vrednosti, identitet i pravila ponašanja. Knjiga „Budite oslonac svojoj deci“ objašnjava uzroke ovog sloma roditeljskog uticaja i nudi savete kako se ponovo vezati za sinove i ćerke, uspostaviti odgovarajuću hijerarhiju kod kuće, postići da se deca osećaju bezbedno i shvaćeno, a potom povratiti njihovu odanost i ljubav. Ovo dopunjeno izdanje se konkretno bavi jedinstvenim izazovima koje je pred roditelje postavio uspon digitalnih uređaja i društvenih mreža. Pomogavši im da u sebi probude svima nama urođene instinkte, Nojfeld i Mate omogućiće roditeljima da ponovo preuzmu ulogu koju im je priroda namenila i budu svojoj deci istinski izvor razumevanja, sigurnosti i nežnosti.

Šta je u stvari “normalno”?

U knjizi “Mit o normalnom” proslavljeni lekar Gabor Mate pokazuje kako i zašto u zapadnim zemljama koje ističu svoj sistemima zdravstvene zaštite raste broj hroničnih bolesti i pogoršava se zdravlje stanovništva.
Tokom bogatog kliničkog iskustva, Mate je uvideo da je rasprostranjeno razumevanje „normalnog” pogrešno jer zanemaruje uticaj trauma i stresa savremenog života na zdravlje tela i uma. I pored stručnosti i tehnološke sofisticiranosti, zapadna medicina često zaboravlja da treba da leči kompletnu osobu i ignoriše činjenicu da današnja kultura remeti organizam, slabi imunološki sistem i podriva emocionalnu ravnotežu. Mate nudi novu perspektivu iz koje uspeva da razmrsi uobičajene mitove o razlozima zbog kojih se razboljevamo i poveže tačke između oboljenja pojedinaca i društva u kom je zdrav razum u okomitom padu – a na kraju nam predstavlja i vodič za zdravlje i isceljenje.
Knjiga Mit o normalnom, koju je napisao zajedno sa sinom Danijelom, najambicioznije je i najbitnije Mateovo delo do sada.
„Mudra, sofisticirana, stroga i kreativna: intelektualna i saosećajna istraga o tome ko smo i ko možemo da postanemo. Suštinsko štivo za svakoga ko ima prošlost i budućnost. „ – Tara Vestover, autorka bestselera Obrazovana o knjizi “Mit o normalnom”.

Foto: Youtube printscreen mindbodygreen

Knjigu “Mit o normalnom” po ceni od 1550 dinara + troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:   

  Knjige “Rasuti umovi” (cena 1499 dinara + troškovi dostave), “Kada telo kaže ne” (cena 1399 dinara + troškovi dostave), “U svetu gladnog duha” (cena 1499 dinara + troškovi dostave), „Budite oslonac svojoj deci“ (cena 1240 dinara + troškovi dostave)  možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:
    

   U kuhinji sa Majom Volk

   By BGonline / 09/05/2024 / 0 Comments

   Život u disfunkcionalnoj porodici

   By BGonline / 17/05/2024 / 0 Comments

   Oslobodite se zabrinutosti

   By BGonline / 01/05/2024 / 0 Comments

   Knjige o ličnom razvoju, anksioznosti, psihologiji, depresiji…

   By BGonline / 03/05/2024 / 0 Comments

   Lečenje emocionalnih ožiljaka

   By BGonline / 15/05/2024 / 0 Comments
   © by BGonline. All rights reserved

   Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

   Ostavite komentar

   Komentar

   Please Login to Comment.

   To Top
   PROČITAJTE I OVO:
   Kada prestanemo zamerati drugima i izađemo iz cipela žrtve mi…

   You cannot copy content of this page