BG online

Lični razvoj

Zašto se neki muškarci plaše vezivanja?

Bežanje od bola i put u samoću

Veština života se ogleda u tolerisanju neizvesnosti – rekao je psihoterapeut Zoran Milivojević u novoj emisiji „Radio psihoterapija“ koja je bila posvećena strahovima.
Radio psihoterapija  se premijerno emituje svakog utorka na Radio Laguni od 11h i u repriznom terminu subotom od 8h. O strahovima je voditeljka Marija Ćorić razgovarala sa Zoranom Milivojevićem koji je objasnio razliku između straha i fobije, pojasnio anksioznost i osvrnuo se na strahove savremenog čoveka, pa i one koji se odnose na partnerske odnose.
-Postoje muškarci koji ne žele da se vezuju. Neki od njih ako odbijaju da se vežu ili imaju otpor prema vezivanju smatraju da bi vezivanjem za neku osobu svakako nešto izgubili. Oni misle da im pripada neki drugi način života koji bi im vezivanjem bio uskraćen- rekao je Zoran Milivojević i dodao da postoji kategorija ljudi koji usled razočaranja npr. u ljubavi tokom srednjoškolskih dana odbija kasnije da se za nekog veže. -Takav muškarac koji je nekad bio ostavljen doživeo je  napuštanje kao veliku nepravdu. Sve to ga je bolelo i učinilo da se oseti manje vrednim, a zaključio je da ako se vežeš za nekog, taj neko može da te ostavi i to može jako da boli. Da ne bi doživeo bol počeo je da se plaši vezivanja, rizika da bude ostavljen i ponovo doživi bol iz mladosti.
Tuga je drugo lice ljubavi- rekao je Zoran Milivojević i pojasnio da je ljubav emocionalno vezivanje, a da nakon što osoba ode iz nečijeg života ili umre, dolazi do procesa razvezivanja koji traje mesec ili dva.
-Tek kad se emocije razvežu sposobni smo za novo vezivanje- istakao je Milivojević.
U emsiiji Radio psihoterapija psihoterapeut Zoran Milivojević je govorio i o zabrinutosti objasnivši na koji način ona ume da bude i jako korisna.
-Strah, panika, užas, trema, ansioznost su neki od strahova koji mogu biti primereni, ali u nekim uslovima su patološki- istakao je Milivojević.

Emisiju „Radio psihoterapija“ možete slušati na ovom linku: http://www.radiolaguna.rs/arhiva/arhiva_radio_psihoterapija_-_strahovi_laguna_radio_9280.html

Radio psihoterapija

Dr Zoran Milivojević je završio Medicinski fakultet u Beogradu, a nakon brojnih edukacija postao i ugledni psihoterapeut i predavač transankcione analize. Na svetskim kongresima je čest gost i odabrani predavač. Originalnost njegovih dela uvrstila ga je u grupu svetskih autoriteta okupljenih oko projekta Svetska knjiga o ljubavi (The World Book of Love). Kao gimnazijalac razmišljao je o tome da studira režiju ili arhitekturu ali je ipak odlučio da zaplovi „vodama ljudske psihe”. Milivojevićevo kapitalno delo je knjiga „Emocije” u kojoj je ponudio jednu (od ukupno desetak u svetu) takozvanu „veliku teoriju emocija“. Bestseleri „Formule ljubavi”, „Mala knjiga za velike roditelje”, „Uloviti ljubav“ su samo neke od knjiga Zorana Milivojevića.

Dr Zoran Milivojević je autor brojnih bestselera među kojima su i knjige „Emocije“ i „Formule ljubavi“.
Knjige dr Zorana Milivojevića „Emocije“ i „Formule ljubavi“ možete poručiti putem porudžbenice ili broja telefona 066 060820

Cena knjige „Formule ljubavi“ je 1265 dinara + PTT troškovi
Cena knjige „Emocije“ je 2640 dinara + PTT troškovi
Isporuka na teritoriji Srbije
  Mentalna higijena

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Besplatna projekcija filma „Ostrvo pasa“ Distributerska kuća MegaCom Film i…

  You cannot copy content of this page