BG online

ODMOR I PUTOVANJA

Zabava i kulturni sadržaji za sve generacije u Vrnjačkoj Banji

Vrelo leto u Vrnjačkoj Banji, jednoj od omiljenih destinacija za odmor kako ljudi iz Srbije, tako i onih iz celog regiona, ispunjeno je brojnim kulturnim i zabavnim sadržajima. Mladi su nedavno uživali u Banja festu koji je održan na Olimpijskom bazenu u Vrnjačkoj banji pod pokroviteljstvom Opštine Vrnjačka Banja i TO Vrnjačka Banja. Opština i Turistička organizacija VB su podržali i ostale kvalitetne sadržaje koji će doprineti tome da gosti svih generacija pamte svoj boravak i po dobrom provodu, novim saznanjima i kulturno umetničkim sadržajima.

LOVEFEST 22. (Park kod Jezera Vrnjačka Banja) 4.8.- 6.8.
Lovefest je jedinstvena kulturna platforma iz Vrnjačke banje koja ima za cilj da promoviše muziku, umetnost i urbanu kulturu mladih. Festival je počeo 2007. godine kao žurka Love bridge i već godinu dana nakon što je debitovao kao jedan od najtoplijih muzičkih događaja u centralnoj Srbiji.
Sećanje na velikane srpskog glumišta 9. Avgust u Parku sećanja Vrnjačka Banja
Mesec avgust u Vrnjačkoj banji posvećen je filmu i filmskim stvaraocima, tako da će se u Parku sećanja održati i manifestacija pod nazivom „Sećanje na velikane srpskog glumišta“. Mladi glumci govoriće o svojim kolegama, a replika autobusa iz filma „Ko to tamo peva” biće postavljena kraj Parka sećanja.
„Dani Danila Bate Stojkovića“ 10.8.-11.8. u Amfiteatru „Danilo Bata Stojković”
„Dani Bate Stojkovića“ je kulturna manifestacija propraćena nizom pozorišnih predstava, glumačkih susreta, književnih večeri, koncerata, a sve sa ciljem evociranja i čuvanja uspomene na Batu Stojkovića.
46. Festival filmskog scenarija 12.8.-17.8.
„Jedini pravi 46. Festival filmskog scenarija – Gorki List’’ (zvaničan naziv festivala)-Jedini festival u regionu i zemlji koji je posvećen scenaristima i njihovom delu održaće se 46. put u Vrnjačkoj banji.
Sajam cveća i starih zanata- Promenada Vrnjačka Banja 12.8.-21.8.
U okviru pratećeg programa 46. Festivala filmskog scenarija na banjskoj Promenadi održaće se manifestacija ’’Sajam cveća i starih zanata’’. Svoje radove izložiće 50 zanatskih radionica i pojedinaca iz cele Srbije.
Vrnjački festival vina održaće se u Parku kod Muzičkog paviljona Vrnjačka Banja 12.8.-13.8.
„Vrnjački festival vina”, nova vinska manifestacija u parku kod Muzičkog paviljona, održava se u mesecu avgustu u parku kod Muzičkog paviljona. Vrnjačka Banja ugostiće najbolje vinare Srbije u okviru vinskog Festvala vina koji će se tradicionalno održavati u hladovini parka i u neposrednoj blizini Vrnjačke reke.
Velikogospojinski dani u Gračacu 26.8.-28.8., Gračac Vrnjačka Banja
Obeležiće se Velikogospojinski sabor u Gračacu uz prigodan umetnički tradicionalni program u cilju očuvanja identiteta kraja.
ZUM festival, Zamak kulture Belimarković Vrnjačka Banja 26.8.- 28.10.
Internacionalni festival klasične kamerne muzike. Osnivač i umetnički direktor: Darko Perčević
Jazz festival 23. septembra – 25. septembra
55. Serbia Rally 23.9.-25.9. Goč
Sve je počelo 1967. godine kada je 1. IU miting organizovao Akademski auto-moto klub. Aktivisti ovog kluba tada nisu bili svesni da će im se snovi ostvariti i da će IU reli postati tradicionalno i najznačajnije automobilsko sportsko takmičenje na prostoru bivše Jugoslavije i šire, računajući i šampionat Evrope.
Memorijalni kup „Miodrag Miki Martinović“ 2.10., Sala Bioskopa Promenada, Vrnjačka Banja
Memorijalni turnir “Miodrag Miki Martinović” se održava u znak sećanja na legendu srpskog bodi bildinga i fitnesa. Turnir organizuju bodi-bilding i fitnes klub „Zvezda” i Turistička organizacija Vrnjačka Banja.

Tekst i foto: Branka Gajić

 

SHOP

Kako izgleda kuhinja u kojoj se ne kuva?

By BGonline / 15/04/2024 / 0 Comments

Tugovanje je cena koju plaćamo jer imamo hrabrosti da volimo ljude (Irvin Jalom)

By BGonline / 04/04/2024 / 0 Comments

Emocionalno nasilje ostavlja trajne psihološke posledice

By BGonline / 11/04/2024 / 0 Comments

Nezadovoljstvo sobom je navika

By BGonline / 29/03/2024 / 0 Comments

Bolest me je osvestila, opametila i mnogo čemu naučila

By BGonline / 07/04/2024 / 0 Comments
© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
“Pesimistička tumačenja životnih poraza u srcu depresivnog deteta pojačavaju osećanja…

You cannot copy content of this page