BG online

Roditeljstvo

Vodič za opstanak na društvenim mrežama

„Bilo da koristiš ili ne koristiš društvene mreže, ovaj globalni onlajn svet teško se može ignorisati. Ti ili lјudi koje poznaješ ponekad možda provodite više vremena na društvenim mrežama nego u bilo kojoj drugoj aktivnosti. U ovoj knjizi nalaze se odgovori na pitanja o svim aspektima društvenih mreža, dobrim i lošim, kao i na pitanje o tome kako dobiti malo vremena i prostora izvan njih kada ti je to potrebno. Ona ti takođe može pomoći u vezi s temama koje nerado pokrećeš onlajn ili u razgovoru s prijatelјima i članovima porodice.“ ( iz uvoda knjige namenjenoj deci starijoj od 10 godina „Vodič za opstanak na društvenim mrežama“)

Ovaj sveobuhvatni vodič prepun je praktičnih informacija o opstanku na društvenim mrežama, a posebno zabavnim čine ga duhovite ilustracije koje prate tekst. U njemu se nalaze odgovori na različita pitanja koja se odnose i na dobre i na loše aspekte društvenih mreža. To ga čini nezaobilaznim štivom za decu (i njihove roditelјe) jer će pomoći deci da se bezbedno i samopouzdano kreću u virtuelnom svetu društvenih mreža.
U vodiču se nalaze detalјne informacije o mnogim temama s kojima se sreću svi oni što koriste bilo koju društvenu mrežu:
• kako otvoriti i podesiti nalog na društvenim mrežama tako da se on može koristiti na bezbedan način;
• kako steći i zadržati dobar imidž i reputaciju na mreži;
• koji su oblici nasilјa u virtuelnom svetu, kako se nositi s maltretiranjem na društvenim mrežama i kako izbeći trolove na njima;
• kakva je veza između trošenja novca i društvenih mreža, kako funkcionišu reklame i mamac za klikove i zašto treba biti oprezan u aplikacijama pri dodatnim kupovinama;
• ko su influenseri i šta treba znati o njihovoj aktivnosti na društvenim mrežama;
• kako slike i saveti na društvenim mrežama koji se tiču načina provođenja vremena, izgleda i zdravlјa, a koji predstavlјaju iskrivlјene verzije stvarnosti, mogu negativno uticati na predstavu koju neko ima o svom životu ili na sliku koju ima o svom telu;
• seksualni sadržaji na društvenim mrežama, osvetnička pornografija, seksting i radikalizacija i kako postupiti u susretu s njima;
• kako prepoznati lažne vesti i informacije na društvenim mrežama;
• kako se kretati u virtuelnom svetu društvenih mreža a sačuvati svoje mentalno zdravlјe.
U vodiču se nalaze i veb-adrese na kojima čitalac može dobiti još saveta o bezbednosti na društvenim mrežama, kao i o tome gde će naći podršku ukoliko ima poteškoće prilikom njihovog korišćenja ili ako se na njima susretne s nasilјem.
Dobro je da ovu knjigu čitaju i roditelјi, jer su oni danas uglavnom veoma zabrinuti zbog vremena koje njihova deca provode na društvenim mrežama, a svesni su i svih opasnosti što ih nosi neoprezan boravak na njima. Iako je vodič namenjen deci starijoj od 10 godina, dobro je da roditelј bude posrednik između knjige i deteta, posebno ako dete još nije u tinejdžerskom uzrastu. Zajedničko čitanje pojedinih poglavlјa poslužiće za otpočinjanje razgovora o klјučnim pitanjima u vezi s društvenim mrežama kako bi dete u potpunosti razumelo sve posledice njihovog korišćenja. Proaktivan pristup roditelјa i otvaranje tog dijaloga osnažiće decu da koriste društvene mreže na najbolјi i najsigurniji način.

Knjigu „Vodič za opstanak na društvenim mrežama“ po ceni od 1400 dinara + troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:

    

  SHOP

  Život sa strahom od gubitka kontrole i razuma (dr Irena Đorđević)

  By BGonline / 09/09/2023 / 0 Comments

  Vodič za upotrebu soka od celera

  By BGonline / 07/09/2023 / 0 Comments

  Detoks tela, uma i emocija

  By BGonline / 10/09/2023 / 0 Comments

  Život u disfunkcionalnoj porodici

  By BGonline / 04/09/2023 / 0 Comments

  Emocionalni razvod (u braku, a sami)

  By BGonline / 10/09/2023 / 0 Comments

   

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  OTVORITE NOVE MOGUĆNOSTI I RECITE ZBOGOM STARIM EMOCIJAMA Potrudite se…

  You cannot copy content of this page