BG online

Psihološka prva pomoć

Ono što o sebi mislimo postaje naša istina

Kako da izlečite svoj život?

„Naša moć je u sadašnjem trenutku, zaboravite na prošlost“, „Najgori je stav da niste dovoljno dobri“, „Kad volimo sebe sve nam u životu bolje ide“- neke su od poruka čuvene motivatorke Lujze Hej na koje Lujza podseća i čitaoce svoje knjige, svetskog bestselera „Kako da izlečite svoj život“.
Ozlojađenost, kriticizam i osećaj krivice su najgori za zdravlje, podseća Lujza Hej, dodajući da ćemo kad se oslobodimo prošlosti oprostiti svima.

Na koji način stvaramo bolesti u svom telu?

Lujza Hej je oduvek smatrala da nema toga što se ne može izmeniti i izlečiti snagom volje, uz mentalnu higijenu i promenu načina razmišljanja. Verovala je da je uzrok svake bolesti određeni misaoni šablon ili emotivno stanje, pa da se npr. anemija javlja kod ljudi kojima nedostaje radost ili kad postoji strah od života, da artritis muči osobe koje se osećaju nevoljeno, a da od kancera obolevaju oni koji u sebi nose tugu koja ih „izjeda“.
Lujza je osmislila afirmacije kojima je ispunjena ova knjiga, a na stotine učitelja širilo je ovo učenje i nakon njene smrti.
„Ono što o sebi mislimo postaje naša istina. Koliko dajemo toliko ćemo i dobiti. Promene koje možete uneti u svoj život doneće vam novo samopouzdanje i ljubav prema sebi, a sve je više onih kojima upravo to nedostaje.“- istakla je Lujza Hej u knjizi „Kako da izlečite svoj život“.

Kako promeniti odnose s drugima?

Jedna od vežbi Lujze Hej: „Zagledajte se za trenutak u nekoga iz vaše okoline ko vas nervira. Opišite tri stvari kod te osobe koje biste želeli da promenite kod nje. Sad se zagledajte duboko unutar sebe i upitajte se: „U čemu sam ja takva i kad ja radim takve stvari?“ Zatvorite oči, dajte sebi vremena da ovo uradite. Onda upitajte sebe: „Da li si spremna za promenu?“ Kad se resite tih šema, navika i ubeđenja iz vaših razmišljanja i ponašanja, oni ili će se promeniti ili će otići iz vašeg života…“
O deci:
„Ako vaše dete ima navike koje vas iritiraju, imate ih i vi. Deca uče imitirajući odrasle. Jedino promenom sebe moguće je promeniti druge…“
O krivici:
„Krivica je beskorisna. Osećanje krivice je samo rasipanje vaše moći. Čuvajte svoju moć, jer bez nje ne možete napraviti promenu. Bespomoćna žrtva ne može da vidi izlaz…“
„Bol bilo koje vrste je pokazatelj osećaja krivice, pa tako hroničan bol dolazi od hroničnog osećaja krivice. To je potpuno beskorisna emocija…“
Kako privući ljubav, uspeh, napredak, način razmišljanja koji može promeniti tok bolesti neke su od tema kojima se Lujza Hej detaljno bavila u knjizi „Kako promeniti svoj život“.

Knjigu Lujze Hej „Kako da izlečite svoj život“ po ceni od 1200 dinara + ptt troškovi i radnu svesku „Volite sebe, izlečite svoj život“ Lujze Hej po ceni od 990 dinara + ptt troškovi možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Hrabrost da se izrazi različitost Kako da izrazite sopstvene potrebe,…

  You cannot copy content of this page