BG online

Vesti

U susret 180. rođendanu VMA

Čuvajte ljude

Dan Vojnomedicinske akademije obeležen je u svečanom duhu a prisutnima se tom prilikom obratio ministar odbrane Vučević, čestitao laureatima nagrada i Dan VMA svim pripadnicima ove zdravstvene institucije istakavši da je biografija VMA fascinantna.

-Ako postoji nešto što je najvredniji kapital VMA to nije ni ova fantastična zgrada ni ova predivna lokacija, to jeste poverenje koje imate među građanima. To je nešto što ne može niko da vam uzme. I to je nešto što vas i te kako obavezuje da čuvate, jer kad kažete VMA siguran sam da bi ogromna većina lјudi rekla da, pre svega, imaju poverenje. A poverenje je zasnovano na velikom radu, trudu, znanju, zalaganju i posvećenosti, naglasio je ministar odbrane Vučević tokom svog obraćanja tokom obeležavanja Dana Vojnomedicinske akademije.

Nova angio sala

Dodao je i da su rezultati koje je VMA ostvarila fantastični, da je nova angio sala sjajna, kao i to da će zgrada VMA biti potpuno energetski obnovlјena.
– Čuvajte lјude. Ne vredi ni najbolјa sala, ni najmodernija oprema, ako nema ko da radi. Ljudi su vam najveći resurs. Zbog lјudi i imate poverenje građana, zbog svih onih generacija gotovo 180 godina. Neka to bude nešto što će vas voditi obeležavanju velikog jubileja sledećeg marta, što malo koja država može da prikaže i pokaže, poručio je ministar Vučević.
Povodom Dana VMA tradicionalno je proglašena najbolјa organizacijska jedinica u prethodnoj godini. Titula je pripala Klinici za anesteziologiju i intenzivnu terapiju VMA, a zameniku načelnika Klinike potpukovniku dr Zoranu Vukiću priznanje je uručio ministar odbrane.
Medalјu koja nosi ime velikog srpskog hirurga dr Vladana Đorđevića VMA tradicionalno dodelјuje godinama unazad, a ovogodišnji dobitnici prestižnog priznanja su bivši načelnik VMA general u penziji prof. dr Miodrag Jevtić i redovni profesor Medicinskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu i načelnik Odelјenja Klinike za otorinolaringologiju i hirurgiju glave i vrata Kliničkog centra Vojvodine prof. dr Rajko Jović. Dobitnicima je medalјe uručio načelnik Grupe hirurških klinika VMA pukovnik prof. dr Boban Đorđević.
Pre svečanosti, ministar Vučević sa saradnicima obišao je novu najsavremeniju salu za kateterizaciju srca – angio salu, treću u VMA, čijom se nabavkom intenzivira zbrinjavanje pacijenata sa akutnim koronarnim sindromom i najteže obolelih pacijenata, kada je reč o kardiovaskularnoj problematici.

 

SHOP

Život sa strahom od gubitka kontrole i razuma (dr Irena Đorđević)

By BGonline / 09/09/2023 / 0 Comments

Vodič za upotrebu soka od celera

By BGonline / 07/09/2023 / 0 Comments

Detoks tela, uma i emocija

By BGonline / 10/09/2023 / 0 Comments

Kada seks postane problem

By BGonline / 30/08/2023 / 0 Comments

Život u disfunkcionalnoj porodici

By BGonline / 04/09/2023 / 0 Comments

 

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Kako da izlečite svoj život? „Naša moć je u sadašnjem…

You cannot copy content of this page