fbpx

BG online

Vesti

Podrška osobama sa teškoćama u mentalnom razvoju, invaliditetom, dece, mladih i odraslih iz spektra autizma

U dnevnom boravku Ustanove za pružanje dnevnih usluga socijalne zaštite „Lasta“ namenjenom osobama sa smetnjama u razvoju borave deca, mladi i odrasli sa teškoćama u mentalnom razvoju, telesnim invaliditetom, senzornim oštećenjima, kao i deca, mladi i odrasli iz spektra autizma, uzrasta od 6 do 50 godina sa teritorije opštine Kovin.
Ritam dana u ovoj ustanovi obuhvata vreme predviđeno za razne aktivnosti i radionice koje mogu biti kreativne, edukativne i praktične pomoću kojih se korisnici osposoblјavaju za samostalan život i rad, vreme predviđeno za rekreaciju i vreme predviđeno za odmor.

Veći kvalitet života

Usluga omogućava korisnicima besplatan prevoz, dnevno i fizičko zbrinjavanje, ishranu, preventivnu zdrastvenu zaštitu, kao i vaspitno obrazovani rad prilagođen uzrastu i mogućnostima korisnika. Ovde se realizuju aktivnosti sa korisnicima koje su predviđene planom rada dnevnog boravka u skladu sa svrhom usluge, karakteristikama grupe i individualnim planom podrške.
-Trudimo se da odgovorimo na potrebe naših korisnika koje podrazumevaju kvalitetno provođenje vremena kako u boravku, tako i van njega kao što su rekreativne aktivnosti, proslava verskih i državnih praznika, kulturno-zabavni sadržaji, rekreativne aktivnosti, zabavne aktivnosti… Cilј Ustanove je da se pobolјša kvalitet života korisnika i njihovih porodica u vlastitoj socijalnoj sredini. Zajedničkim snagama radimo na socijalizaciji korisnika kako bi u budućnosti bili samostalniji u obavlјanju svakodnevnih životnih aktivnosti- kaže Milena Karličić defektolog iz ove ustanove.
Uklјučivanje u društveno zabavni život je od značaja za razvoj dece, omladine i odraslih lica sa teškoćama u mentalnom razvoju, telesnim invaliditetom, senzornim oštećenjem, i dece, mladih i odraslih iz spektra autizma.
-Kod korisnika se uočava napredak u svim oblastima razvoja, pre svega socijalno-emocionalom razvoju i praktičnim veštinama koje su neophodne za svakodnevno funkcionisanje. Aktivnosti se planiraju tako da pobolјšaju kvalitet života korisnika i pomere postojeće granica izvan svojih okvira.

B.Gajić

 

SHOP

Zen bašta

By BGonline / 06/03/2023 / 0 Comments

Promenite misli- izgubite kilograme

By BGonline / 15/03/2023 / 0 Comments

Zašto je važan digitalni detoks?

By BGonline / 11/03/2023 / 0 Comments

Izazovi roditeljstva u periodu od 6. do 11. godine

By BGonline / 08/03/2023 / 0 Comments

Tinejdžerima je potrebna ljubav roditelja, ali i njihova sloboda

By BGonline / 23/03/2023 / 0 Comments

 

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Mačke gledaju svoja posla, možemo mnogo naučiti od njih Mačke…