BG online

ZDRAVLJE

Revolucionarni embrioskop stigao u Srbiju

ZA USPEŠNIJU VANTELESNU OPLODNJU

embrioskop1Uvećanje šanse za uspešnost vantelesne oplodnje dobile su snažan podsticaj sa pojavom najnovije opreme koju lekari širom sveta smatraju revolucionarnom u ovoj oblasti. Prvi embrioskop kod nas sa sistemom za neprekidno posmatranje i snimanje embriona (zbog čega embrion ni u jednom trenutku ne napušta inkubator) aktivirala je Specijalna bolnica Beograd s ciljem da uveća stepen uspešnosti vantelesne oplodnje u Srbiji.
-Ovo je zaista veliki napredak u oblasti vantelesne oplodnje i delim oduševljenje kolega iz sveta, ali i ponos što je naša bolnica prva obezbedila ovakav aparat u Srbiji – kaže jedan od stručnjaka u oblasti reproduktivnog zdravlja, prof. dr Slobodan R. Radulović i objašnjava da je značaj ovog aparata pre svega u tome što je njime omogućeno da se embrion ni u jednom trenutku ne vadi iz idelanih uslova koje obezbeđuje ovaj poseban inkubator. To do sada nije bilo moguće, već su embrioni morali biti vađeni radi posmatranja pod mikroskopom. Procedura je podrazumevala napor da se embrion u što kraćem roku vrati u inkubator kako bi se zadržala ujednačena temperatura i pH, i tako izbeglo njegovo oštećenje. Iz istih razloga, embriolozi su snimak embriona radili najviše dva puta dnevno.
Sa najnovijim embrioskopom ovi problemi su eliminisani. Sada se oplođena jajna ćelija odmah ubacuje u ovaj poseban inkubator, koji obezbeđuje striktno kontrolisane uslove koje u najvećoj meri simuliraju idealne uslove u materici.adulovic

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

1 komentar

1 komentar

  1. Ivana

    27/06/2015 at 10:59

    I u kojoj je klinici embrioskop?

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
GLADOVANJE PODMLAĐUJE I LEČI Energizacija je jedna od najvećih čovekovih…

You cannot copy content of this page