fbpx

BG online

Lični razvoj

Tugu ne možemo izbeći, ali je patnja stvar izbora

Izaberite put kojim želite da vaš život vodi

Volite svoju dušu, hranite je onom hranom koja joj je potrebna i koju voli, kaže Ivana Plehinger u knjizi „Ono što ostaje uvek ljubav je“. Šta je ono što voli vaša duša? Kad ste poslednji put uradili nešto za svoju dušu?
Ivana Plehinger, motivacioni govornik i novinarka u svojoj knjizi „Ono što ostaje uvek ljubav je“ piše između ostalog o tome kako koračati radosno kroz život nakon što doživite bolest i ostanete bez onih koje volite.

Šta hrani vašu dušu?

Ivana pita svoje čitaoce da li znaju da su možda potpuno zaboravili na nju i stavili je na dijetu, još od detinjstva… „Pokušajte zamisliti svoj um kao čašu bistre vode. Ako ga svakodnevno punite crnim mislima, brigama, strahovima, to je kao da blatnjavu vodu sipate u zamišljenu čašu svog uma. Zapitajte se trebaju li vam takvi crnjaci ili možda možete da svoj um, bar na neko vreme, kao eksperiment, stavite na dijetu u kojoj ćete mu uskratiti bar deo negativnosti koje ste navikli da svakodnevno trpate u sebe“- piše Ivana i konkretno predlaže „Nađite u svakom danu nekoliko minuta mira u kojima ćete porazgovarati sa sobom. Prođite u sebi sve što vam se događalo, čestitajte i zahvalite sebi na svakom, pa i najmanjem uspehu…- podseća na mala slavlja koja ćete sami sa sobom obeležiti.

Budite zahvalni na svemu

„Molitva je i svako vaše zahvaljivanje za sve što vam se događa u životu. Da, za sve- i za ružno i za lepo- hvala za sve. Iz jednog učimo i rastemo, a drugom se radujemo… kako god okreneš na dobitku si“- poručuje Ivana Plehinger u knjizi „Ono što ostaje ljubav je“ koja je ovaj bestseler napisala nakon što joj je otac preminuo na rukama, a zatim je preživela i moždani udar u 39. godini i nakon svega toga shvatila da su, kako kaže, svi udarci u njenom životu u stvari njeni najveći darovi.

Put radosti

„U ovoj knjizi pronaći ćete načine kako da se poput mene nosite s tugom koju u životu ne možemo izbeći za razliku od patnje koja je stvar našeg izbora. Srećom, svaki dan imamo divnu priliku da izaberemo kojim putem želimo da naš život vodi. Posle svega, moj put je put radosti i pokušaću da vas uverim da smo na ovaj svet svi došli da bismo se radovali, samo što smo to negde uz put zaboravili“- piše svojim čitaocima Ivana u predgovoru ove knjige.

Knjigu “Ono što ostaje uvek ljubav je” po ceni od 799 dinara + troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:   

  SHOP

  Život sa strahom od gubitka kontrole i razuma (dr Irena Đorđević)

  By BGonline / 09/09/2023 / 0 Comments

  Vodič za upotrebu soka od celera

  By BGonline / 07/09/2023 / 0 Comments

  Škola kao bolest društva

  By BGonline / 24/08/2023 / 0 Comments

  Kada seks postane problem

  By BGonline / 30/08/2023 / 0 Comments

  Detoks tela, uma i emocija

  By BGonline / 10/09/2023 / 0 Comments
  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  “Odrasla deca emocionalno nezrelih roditelja” je knjiga za sve one…

  You cannot copy content of this page