BG online

Vesti

Ljubinka Klarić u „Mizantropu“ u BDP-u

Predstava „Mizantrop“ biće premijerno izvedena 9.9. u Beogradskom dramskom pozorištu na Letnjoj sceni Beogradskog dramskog pozorišta (BDP Globos Areni).

U predstavi koju režira Jug Radivojević igraju: Ljubinka Klarić, Isidora Simijonović, Marija Pikić, Ljubomir Bulajić, Amar Ćorović, Stojan Đorđević, Miloš Lazarov.

„Iako u svojoj drami ,,Mizantrop“ Molijer opisuje licemerje francuskog buržoaskog društva 17. veka, ovaj tekst ostaje aktuelan i vekovima kasnije, budući da se bavi univerzalnim motivima i temama koje i dalјe prepoznajemo u različitim društvenim porecima, odnosno lјudima kao takvima. Drugim rečima, tekst se bavi manama svojstvenim lјudskoj prirodi kritikujući tako dvoličnost, neiskrenost i licemerje buržoazije. Ipak, sa želјom da odemo korak dalјe od jednostavne i očekivane kritike sveta i društva u kom živimo, odlučili smo da zaoštrimo tumačenje ovog klasika i pristupimo mu iz jedne još aktuelnije perspektive – ženske. U svetu dvostrukih aršina, ekstremnih nejednakosti i neravnopravnosti, žene konačno postaju sve glasnije u borbi protiv problema sa kojima se oduvek suočavaju samo zato što su žene. Neko je u šali jednom pomenuo kako je dobro što žene traže samo ravnopravnost, budući da bi, imajući u vidu šta su sve trpele i trpe, mogle s punim pravom da traže i osvetu. Upravo zato nije iznenađujuće da ćemo se mizantropijom ovog puta baviti kroz doživlјaje sveta jedne žene.“ Tijana Grumić

Foto: Vlade Satarić

 

SHOP

Život sa strahom od gubitka kontrole i razuma (dr Irena Đorđević)

By BGonline / 09/09/2023 / 0 Comments

Vodič za upotrebu soka od celera

By BGonline / 07/09/2023 / 0 Comments

Detoks tela, uma i emocija

By BGonline / 10/09/2023 / 0 Comments

Kada seks postane problem

By BGonline / 30/08/2023 / 0 Comments

Život u disfunkcionalnoj porodici

By BGonline / 04/09/2023 / 0 Comments
© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Srbin je rekao “NE” Knjiga velikog francuskog pisca Patrika Besona…

You cannot copy content of this page