BG online

Vesti

Tokom testiranja osnovaca u kvizu ZdravoZnanje jedno pitanje im je zadalo najviše muka

Tradicionalni ZravoRastimo onlajn turnir zainteresovao je brojne učenike Srbije da provere svoje znanje o temama koje predstavljaju temelj zdravog odrastanja – zdravoj ishrani i redovnoj fizičkoj aktivnosti. Preko 6.000 osnovaca takmičilo se na turniru koji je ove godine organizovan pod sloganom Vreme je za ZdravoZnanje na platformi Shtreber gde su mnogi osvojili i brojne nagrade.

Od 20. oktobra do 3. novembra su đaci od 5. do 8. razreda odgovarali na kviz pitanja, na primer koje povrće ima najviše vitamina, zbog čega su u ishrani važne žitarice od celog zrna i koliko je minuta fizičke aktivnosti dnevno minimalno potrebno za pravilan razvoj. Najviše muka zadalo im je pitanje zašto je bolje pojesti celu jabuku nego popiti isceđeni sok? Tačan odgovor je da cela voćka, ne samo jabuka, sadrži dragocena vlakna koja blagotvorno deluju na zdravlje.

Svaki dan je sportski dan

Četvrti po redu edukativni turnir organizuje platforma Shtreber u partnerstvu sa kompanijom Nestlé, u okviru dugogodišnjeg Nestlé for healthier kids ZdravoRastimo programa, kako bi kod dece probudio interesovanje za pravilnu ishranu i redovno bavljenje sportom. Za naše školarce kviz je bio prilika da pokažu šta su prethodnih nedelja naučili tokom kampanje „Svaki dan je sportski dan“, koja je deo istog programa.

Do nove navike za 21 dan

Ove godine su Nestlé sportski dani tokom oktobra postavili izazov ne samo deci već i svim građanima da vežbaju 21 dan u kontinuitetu kako bi im fizička aktivnost prešla u naviku. Đaci u školama širom Srbije su svakog dana odvajali bar 15 minuta za čučnjeve, trčanje i istezanje, a podršku su im pružili nastavnici, roditelji i brojni influenseri na društvenim mrežama koristeći oznake #nacionalnorazmrdavanje, #zdravorastimo i #svakidanjesportskidan. Podršku turniru su pružili i Savez za školski sport Srbije, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvo omladine i sporta.

 

SHOP

Kako izgleda kuhinja u kojoj se ne kuva?

By BGonline / 15/04/2024 / 0 Comments

Tugovanje je cena koju plaćamo jer imamo hrabrosti da volimo ljude (Irvin Jalom)

By BGonline / 04/04/2024 / 0 Comments

Emocionalno nasilje ostavlja trajne psihološke posledice

By BGonline / 11/04/2024 / 0 Comments

Nezadovoljstvo sobom je navika

By BGonline / 29/03/2024 / 0 Comments

Bolest me je osvestila, opametila i mnogo čemu naučila

By BGonline / 07/04/2024 / 0 Comments
© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Nećete nikoga popraviti, samo ćete se razočarati Odrasla je pored…

You cannot copy content of this page