BG online

Vesti

Tata, ovo je za tebe…

Fanovi iz celog regiona na koncertu u čast Miše Aleksića

Simbolično 16. avgusta 2021. na dan kada je rođen čuveni muzičar Miša Aleksić, održan je koncert na stadionu Tašmajdan – RIBLJA ČORBA I PRIJATELJI U ČAST MIŠE ALEKSIĆA na kojem su pored članova benda Riblja čorba nastupili Momčilo Bajagić Bajaga, Zvonimir Đukić Đule, Nikola Čuturilo Čutura i Žika i Dragi Jelić (Yu grupa).
Na početku koncerta publici se obratila Mišina ćerka Mina Aleksić, koja se svima zahvalila na priređenom događaju i pročitala odlomak iz Mišine autobiografske knjige u kojoj је istakla citat: „Kad kažem muzika – mislim na rokenrol, a taj rokenrol je moj život.“ Uz ovacije publike Mina je na kraju obraćanja rekla „Srećan rođendan, tata. Volimo te, ovo je za tebe!“
Na binu je zatim izašao dugogodišnji tehničar Riblje čorbe Miša Amadeus, koji je na Aleksićevoj bas gitari probao zvuk na jednoj žici a zatim je gitaru izneo sa bine, čime se simbolično poslednji put na koncertu čula Mišina gitara koju više niko neće svirati.
Uz zvuke pesme „Ubijaju rokenrol“ počeo je zvaničan deo koncerta, grupa Riblja čorba nizala je hitove koje je stvarao Miša Aleksić, među kojima su „Ja ratujem sam“, „Ko te ljubi dok sam ja na straži“, „Priča o Žiki Živcu“, „Lud 100%“ a premijerno je izvedena poslednja pesma koju je Miša komponovao, „Dve gitare“, a koja će se naći na najnovijem albumu „Riblje čorbe“. Na koncertu je odsvirano mnoštvo pesama koje je Miša komponovao ili u kojima je bio koautor. Čutura je izveo pesme „Zvezda potkrovlja i suterena“ i „Sutra me probudi“, Žika i Dragi Jelić: „Svirao je Dejvid Bovi“ i „Amsterdam“, Đule je otpevao sa Borom hitove „Rokenrol za kućni savet“ i „Ostaću slobodan“, a Bajaga je izveo numere „Kad hodaš“ i „Dobro jutro“ koje je komponovao zajedno sa Mišom Aleksićem.
U publici na Tašu bili su fanovi iz celog regiona, tako da su mogli da se vide transparenti i iz Slovenije, Hrvatske, kao i iz mnogih mesta u Srbiji (Sopot, Beograd…). Među repertoarom su se našle i legendarne pesme, uz horsko pevanje publike: „Kada padne noć“, „Pogledaj dom svoj, anđele“, „Kad sam bio mlad“ i „Lutka sa naslovne strane“. Na video bimu smenjivale su se Mišine fotografije.

Fotografije: Dušan Milenković i Belkisa Beka Abdulović

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Trčite ka svojim strahovima jer najveći životni dometi leže iza…

You cannot copy content of this page