BG online

ZDRAVLJE

Tajna vitke linije

JEDITE POLAKO I NIKAD NE NAPUNITE TANJIR DO VRHA

Oni su dogovečni, nasmejani i vitki! Kažu da je tajna njihove vitalnosti u načinu ishrane, ali i svakodnevnoj fizičkoj aktivnosti.
Japanci pre svega svakodnevno uživaju u kuvanim obrocima, pri čemu se tradicionalni obrok sastoji od ribe na žaru, činijice pirinča, kuvanog povrća, miso supe, zelenog čaja i seckanog voća.
Od detinjstva su naučeni da moraju jesti polako i ceniti svaki zalogaj.tajnaDugovecnosti
Pravila kojih se moraju pridržavati podrazumevaju da nikada ne smeju potpuno da napune tanjir, niti da serviraju veliku porciju, a svaka namirnica mora biti zasebno servirana.
Japanska kuhinja je lagana, u njoj se kuva polako, namirnice se uglavnom kuvaju, kratko prepeku na žaru,kuvaju na pari ili brzo prepeku u voku.
Umesto hleba, Japanci uz sve obroke jedu pirinač. Njima je doručak najvažniji i najveći obrok i može se sastojati od brojnih namirnica i napitaka, uglavnom su to zeleni čaj, pirinač kuvan na pari, miso supa, tofu, mladi luk, morska trava, omlet ili komad ribe.
Slatki deserti se u Japanu retko jedu, a kada i su na jelovniku obično je reč o izrazito malim porcijama. Vežbanje je deo svakodnevne rutine u Japanu i svakodnevica Japanaca, a imaju i „kulturu biciklizma“, hodanja i planinarenja.

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
BESPLATNA PSIHOLOŠKA PODRŠKA SAMOHRANIM RODITELJIMA I PSIHOLOŠKO SAVETOVALIŠTE ZA DECU…
You cannot copy content of this page