fbpx

BG online

Lični razvoj

Suprotstavite se haosu savremenog života

Zen je savremeni protivotrov za haos modernog života, a knjiga “Zen, jednostavno srećan život” koju je napisao budistički sveštenik Šunmjo Masuno sadrži jednostavne i jasne savete koje svako može da sledi.
Zen čine navike, ideje i saveti. Budisti kažu “Svaki dan je dobar dan” što znači da bez obzira na to da li nam se desilo nešto lepo ili ružno svaki je dan dragocen jer se više nikad neće ponoviti. Na to koliko će vaš dan biti dobar neće uticati ono što se u njemu desilo već vaš um, napominje autor ovog bestselera.
U knjizi “Zen: Jednostavno srećan život” proslavljeni budistički sveštenik Šunmjo Masuno otkriva kako uživati u životu. Od njega ćete saznati dugo skrivane tajne budističkih mistika i daleke istočnjačke filozofije. Jednostavni i lako primenjivi saveti pomoći će vam da ulepšate životnu svakodnevicu.
Menjajte sebe
Ako svet ne funkcioniše onako kako ste zamislili, možda je najbolje da promenite sebe. Tada ćete izaći na kraj sa čim god da se suočite, lagano i bez teškoća. Zen čine navike, ideje i saveti. On je riznica duboke, a opet jednostavne mudrosti. Ova knjiga govori o jednostavnom životu, u zen-stilu i može je čitati ko god poželi. Zen: Jednostavno srećan život donosi budističke pouke i prikazuje nam istočnjačku filozofiju u njenom najjednostavnijem i najprimenjivijem obliku.
Ne delite stvari na dobre i loše
Način na koji ćete na nešto da reagujete je uvek pod vašom kontrolom, vaš um ima moć da odluči da i ste srećni ili niste, podseća Šunmjo Masuno.
On kaže da kad se strogo usredsredite na cilj zaboravite da uživate u putovanju i da kad ste opsednuti postizanjem rezultata nećete moći da se posvetite ovom trenutku.
-Isto tako, ne pokušavajte da sudite o nečemu što radite u ovom trenutku. Kad pokušavate da delite sve na dobro i loše samo ćete brinuti i biti pod stresom.
Šunmjo Masuno je vrhovni sveštenik jednog budističkog hrama u Japanu starog 450 godina. Višestruko je nagrađivan dizajner zen-bašta za klijente širom sveta i profesor ekološkog dizajna na jednom od vodećih fakulteta umetnosti u Japanu. Drži predavanja širom sveta, uključujući i ona na Fakultetu likovnih umetnosti u Kembridžu, Univerzitetu Kornel i Univerzitetu Braun.

Knjigu “Zen jednostavno srećan život” po ceni od 799 din+ troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice: 

 

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
U Moskvi su održane devete po redu Svetske dečje pobedničke…
error: