fbpx

BG online

Vesti

Sedam medalja za mališane iz Srbije lečene od raka

U Moskvi su održane devete po redu Svetske dečje pobedničke igre – sportsko takmičenje, najveće te vrste u svetu, koje okuplja decu lečenu od raka iz celog sveta gde su predstavnici Srbije, mali super heroji koji su najvažniju životnu pobedu već odneli osvojili sedam medalja!
Mladi sportisti sa različitih krajeva sveta takmičili su se u šest sportskih disciplina – atletici, stonom tenisu, malom fudbalu, plivanju, šahu i streljaštvu. Trka u invalidskim kolicima i leđno plivanje ponuđeni su kao odvojene discipline, kako bi mogla da učestvuju i deca sa invaliditetom.
Tim Srbije je i ove godine brojao osam učesnika uzrasta od sedam do 16 godina u pratnji dvoje volontera.
-Neverovatan je taj prizor kada ih vidite sa zastavom Srbije, kako pokazuju nacionalni ponos i kako slave život predstavljajući svoju zemlju na najdivniji mogući način! U Moskvi su svake godine mladi iz 30 zemalja širom sveta, koji svi zajedno predstavljaju svoje zemlje i svoje lične bitke koje su već dobili. Presrećni smo što je NURDOR već sedam godina deo ove velike, predivne i posebne smotre svetskih super heroja! Dočekali smo ih sa puno medalja oko vrata, ali je svakako dovoljna i najbitnija pobeda koju imaju – njihovo zdravlje i njihovi životi” – rekla je Joland Korora, predsednica UO NURDOR-a.

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Zlo se vraća kući u trećem nastavku serijala “Anabel” Anabel…
error: