BG online

Hrana & Recepti

Sufle s kremom

Prva teglica Nutele, ovog svetski poznatog čokoladnog namaza kreirana u porodici Ferrero, našla se na polici 20. aprila davne 1964. godine u italijanskoj provinciji Pijemont. Tajnu ovog recepta porodica Ferrero i dalje ponosno čuva, a ove godine čarobni ukus nutelle slavi svoj pedeseti rođendan.
Zanimljivosti o nuteli…

Broj teglica koje Nutella godišnje proda dovoljan je da se Kineski zid prekrije tačno osam puta.
Godišnje se proizvodi toliko teglica nutelle da mogu ići obalom Dunava 24 puta.
Nutellin recept nije isti u svim zemljama. Na primer, u Italiji ona sadrži manje šećera od one proizvedene u Francuskoj. Dobro je znati i ovo: lešnici i kakao čine svega 20 odsto ukupnog sadržaja Nutelle.
Jedna tegla nutelle proda se svakih 2,5 sekundi širom sveta. Poređenja radi, u Sjedinjenim Američkim Državama jedna osoba rodi se svakih osam sekundi.
Dva italijanska blogera odlučila su da svoju ljubav prema nutelli podignu na viši nivo i u 2007. godini proglasili svetski dan nutelle. Tako je svaki 5. februar Nutellin dan.
Izdavačka kuća Laguna objavila je ilustrovani kuvar u obliku tegle krema Nutella „30 najboljih recepata s kremom Nutella“.

Recept iz knjige „30 najboljih recepata s kremom Nutella“

sufle1(recept za 6 porcija)
Sastojci:
200 g krema nutela
6 jaja
40 g kukuruznog brašna
120 g šećera u prahu
1 kesica vanilinog šećera
15 g maslaca
malo šećera koji ćete posuti odozgo
Priprema
Rastopite krem nutella na pari. Razbijte jaja i odvojite belanca od žumanaca. U činiji prosejte kukuruzno brašno i izmešajte ga sa 60 g šećera. Dodajte topljenom kremu nutella žumanca, dva po dva, zatim vanilu u prahu i najzad kukuruzno brašno i šećer. Zagrejte rernu na 220°C. Čvrsto umutite belanca. Dodajte 50 g šećera. Dodajte belanca smesi s kremom nutella i mešajte tek toliko da se sjedini.Namažite maslacem 6 kalupa ili 6 posuda za sufle i pospite ih sa 10 g preostalog šećera. Sipajte smesu u kalupe i pecite sufle 25 do 30 minuta. Kad izvadite iz rerne, pospite sufle šećerom i služite. Dekorišite šlagom i voćem po žeji.

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
U atelju Verice Rakočević Kuzmančević po uzoru na svetske manire…

You cannot copy content of this page