fbpx

BG online

Intervjui

Verica Rakočević Kuzmančević- Za ženu sa stilom

verica-RakocevicU atelju Verice Rakočević Kuzmančević po uzoru na svetske manire u modnom svetu održana je prezentacija njene pret-a-porter kolekcije “Lady” za jesen/zimu 2014/15. “Lady” je izrađena od materijala visokog kvaliteta: vune, kašmira, svile, a pored toga je ona i unikatna jer će se proizvoditi samo po jedan komad u jednoj  veličini. Verica Rakočevič je na ovoj prezentaciji predstavila i tašne, a deo ove kolekcije će se naći u Milanu u galeriji “Del Corso”.
U svojoj tridesetogodišnjoj karijeri Verica Rakočević Kuzmančević donela je brojne novine i menjala tokove na  srpskoj modnoj sceni. Angažovala je slavnu top manekenku Jasmin Gauri i to u vreme kad je Srbija pod sankcijama, postavila je standarde da novinari i modni urednici sede u prvom redu, svoje revije je predstavljala kroz spektakle u pozorištu ali i u napuštenoj fabrici uz video-audio performans (Ramonda Serbica), a nedavno kroz projekat “Večnost” koji je prikazan polovinom maja, u saradnji sa svojim suprugom kompozitorom Veljkom Kuzmančevićem naša najuglednija modna kreatorka je  po ko zna koji put postavila nove standarde na srpskoj modnoj sceni.
Ovog puta Verica je želela da se bavi suštinom, a ne formom i skrene pažnju javnosti sa publike koja dolazi na reviju na ono zbog čega se modni kreator i predstavlja javnosti.
-Ova kolekcija je prikazana samo novinarima, kako se to inače radi u svetu. Besmisleno je praviti revije za one koji tu dolaze samo da bi se fotografisali . Ova kolekcija je inspikrisana “chanel” stilom, kao slika za svedenost, eleganciju, dobre materijale, nosivost, izradu…- kaže Verica za Bgonline.-Ja nisam dizajner trenda, ali pošto su ove sezone trendy crveni kaputi sasvim slučajno se poklopilo da u “Lady” kolekciji postoji i jedan takav. Igrala sam se svilenim haljinama i dujbokim cipelama, dok je drugi deo kolekcije određeniji, tu se nalaze i majice sa printovima “čuvara snova” koji će dominirati u narednoj kolekciji proleće/leto. “Lady” će se izrađivati u limitiranom broju, po jedan komad u veličinama od 38 do 44. Tašne koje sam predstavila su izrađene od materijala od kojen su napravljeni kaputi a postavljene su kožom. Svi ovi modeli su rađeni za ženu sa stilom. Veljkova muzika na reviji pomerila je celu priču.
VRRevija100

GODIŠNJICA BRAKA

Veričinu reviju pratila je muzika njenog supruga Veljka Kuzmančevića. Na taj dan oni su proslavili i svoju prvu godišnjicu braka a od prijatelja su dobili na poklon i tortu specijalno pravljenu za tu priliku na kojoj su bile i figurice od marcipana sa njihovim likom.
verica-Rakocevic1-I dalje ne verujem u instituciju braka, ali naš brak je drugačiji od mnogih. U njemu su isprepletani umetnost i ljubav. Izopšteni smo od gradske vreve, živimo u selu potpuno drugačijim životom i okrenuti smo apsolutno jedno drugom. Imamo neki naš svet, a imam i razumevanje za one koji to ne shvataju. Svako ima pravo na svoje predrasude a njihovo mišljenje ne utiče na nas. Besmisleno je da objašnjavamo više našu ljubav a onima koji to ne razumeju je bolje da više vremena posvete sebi.

ŽIVOT U BAJCI

verica-Rakocevic2Pred Vericom je predstavljanje kolekcije za proleće/leto 2015. već 18.oktobra na Fashion Week-u u Novom Sadu. I tom prilikom Veljko će svojim kompozicijama upotpuniti tu modnu priču. Ovaj mlad i talentovan umetnik uskoro počinje sa komponovanjem muzike za novi TV seriju a u pregovorima je da otpočne saradnju sa italijanskim simfonijskim orkestom i predstavi se i na inostranoj sceni. Verica je,kako kaže, njegova neprekidna inspiracija i žena od koje se ne razdvaja.
-Mi živimo našu bajku svakog dana- kaže Veljko.- Osećamo ogromnu pripadnost i za ovih godinu dana nismo se nijednom razdvojili. Svako veče smo legali jedno pored drujgog i bujdili se zajedno. Uživamo u životu van grada, imamo našu bašticu, komšije od kojih nabavljamo domaću slaninu, surutku, pripremili smo zimnicu, ajvar i kuvani paradajz, snabdeli se drvima za zimu. Nedavno smo kupili odličan sokovnik pa sad svakodnevno pravimo sokove i uživamo u njima.

20.09.2014.

© 2014 by BG online. All rights reserved

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Želite li da vaš nameštaj bude uvek blistav i mirišljav?…
error: