BG online

ZDRAVLJE

Šta se krije iza problema sa štitnom žlezdom?

Isceljenje prirodnim putem

Autor bestselera “Medicinski medijum” i “Hrana koja menja život” Entoni Vilijem, u svojoj knjizi “Isceljenje štitaste žlezde” nakon brojnih istraživanja kao praktičar alternativne medicine donosi originalan pristup oboljenju štitaste žlezde, kao i nov način oporavka. Po njegovim rečima spisak okidača za ovo oboljenje je veliki. On ukazuje na to da na primer dugotrajna izloženost buđi u prostojima u kojima provodimo veliki deo dana može oslabiti imuni sistem i doprineti razvoju ove bolesti. Vilijem upozorava na amalgamske plombe i savetuje da se ne zamenjuju sve odjednom, već jedna po jedna.

Novi stil života

Nedostatak cinka, vitamina B12, prisustvo pesticida i herbicida u namirnicama, insekticida u kući (otrovi protiv buba i insekata su otrovni i za ljude), smrt u porodici (emocionalna trauma slabi imunitet), slomljeno srce ili izaja podsticu lučenje hormona koji mogu stvoriti hormonske promene- sve su ovo potencijalni neprijatelji štitaste žlezde, baš kao i nesanica i neuredni život.
“Organima i štitastoj žlezdi je potrebna hrana, a kako bismo izašli na kraj sa brzim životom mozgu je takođe potrebno adekvatno gorivo kao i alati kojima će se sanirati šteta naneta organizmu”- kaže Entoni Vilijem i u knjizi “Isceljenje štitaste žlezde”predstavlja program ishrane koji tokom 90 dana doprinosi rehabilitaciji štitaste žlezde. – Treba da izgladnite bolest, a ne sebe. Osnažićete se hranom i vratiti životnu radost. Imajte u vidu da treba da jedete dok se ne zasitite, da uz obroke jedete i užine, a da izgladnjivanjem opterećujete nadbubrežnu žlezdu. Između obroka treba piti tonike koji će osloboditi jetru limfni sistem i crevni trakt- neki su od saveta Vilijema.
Svako jutro po njegovoj preporuci treba početi sa pola litre soka od celera (način pripremanja je predstavljen u knjizi) koji je lekovito niskokalorično piče, a 15 minuta kasnije možete da doručkujete.
Tokom ranog popodneva preporučuje se pola litre napitka od vode i pola limuna ili limete. (to se pijucka lagano). Uveče je preporuka pola litre vode sa alojom ili sok od krastavca s malo peršuna ili korijandera a ako nemate mogućnosti opet možete piti vodu s limunom.

Štetne namirnice i korisni tonici

Po rečima Entonija Vilijama zdravlje crevnog trakta je presudno za zdravlje štitne žlezde, pa je veoma važno i kako se hranimo.
“Ako ste hronično dehidrirani telo ne može da izbacuje otpad kako treba niti mozak može da funkcioniše punom snagom. Sveži sokovi i voda su najvažniji hidrirajući tonici na planeti. Voda s limunom pomaže da se razbiju sedimenti i kamenje u žučnoj kesi. Ovi koraci su nežni način da hidrirate telo i oslobodite mu sisteme filtriranja tako da ne platite cenu simptoma detoksikacije”.
U knjizi “Isceljenje štitaste žlezde” naći ćete i recepte za detoksikaciju od teških metala, kako da pripremite napitak od celera, vodu sa đumbirom, jelovnike, odgovore na brojna pitanja od povezanosti nesanice i bolesti do autoimunih zabluda.

Knjigu Entoni Vilijema “Lečenje štitaste žlezde” po ceni od 1620 din + ptt troškovi možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:  Hrana koja menja život – Entoni Vilijem

  Medicinski medijum (dopunjeno izdanje) – Entoni Vilijam

   

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  „Muška azbuka“ Mirjane Bobić Mojsilović je roman o muškarcu koji…

  You cannot copy content of this page