fbpx

BG online

Hrana & Recepti

Slatkiši o kojima se priča (Pasteli sweets)

Poslastice satkane od ljubavi

Višnja i Nemanja Samardžić, vlasnici popularnog brenda „Pasteli sweets“ otpočeli su svoju slatku avanturu pre pet godina kad su svoju ljubav prema slatkišima pretočili u kreativan izazov i otvorili svoju radionicu kolača i torti. Za kratko vreme su privukli pažnju ukusnim i prelepo dekorisanim poslasticama. Ovo dvoje mladih i vrednih ljudi koji su i životni saputnici nisu ni sanjali da će po završetku studija njihovi poslovni planovi krenuti ovim tokom. Nemanja je završio Fakultet za državnu bezbednosti, Višnja je diplomirala na Muzičkoj akademiji, odsek klavir, ali ih je ljubav povela nekim drugim, slatkim stazama.
-Sve je počelo iz čiste ljubavi prema slatkišima. U početku smo učestvovali na food festivalima u Beogradu što nas je podstaklo da smislimo ime našeg brenda, pokrenemo prvo malu proizvodnju na Vračaru, a zatim pređemo u veći prostor na Novom Beogradu, zaposlimo radnike i prerastemo u brend u kojem se traži kolač više- pričaju Višnja i Nemanja za BGonline. -U našoj prvoj maloj radionici smo sticali iskustvo i radili sa asistentom, često obilazili evropske poslastičarske sajmove, krali zanat, kupovali modle, pratili trendove, edukovali se, pratili novitete preko interneta, učili da pravimo popse i makaronse, istovremeno uživali u svemu tome. Glavni degustatori su bili naši prijatelji, a naš cilj od početka je bio da imamo drugačiji, kvalitetan i savršen proizvod.
Danas Pasteli sweets zapošljava nekoliko poslastičara i dekoratera, mada Višnja i Nemanja napominju da je najteže bio napraviti dobar i uigran tim.
-Od početka koristimo najkvalitetnije sastojke za naše proizvode, pa tako za keks u kolačima uvek biramo Plazmu, ponegde ubacimo Oreo, krem je uvek Nutela, a uvek je u kolačima i tortama dosta čokolade, lešnika, orašastih plodova, voća. Naš fondan je tanak, na četvrtastim tortama izvlačimo oštre ivice, dekoracija je uvek u skladu sa željom kupca. Svi zaposleni prolaze našu obuku, ne odstupamo od visokih standarda, a najteže je naći nekog ko po estetici odgovara nama i modernijem načinu rada.
Da biste bili odlični u ovom poslu potrebno je da ga mnogo volite, usavršavate se i pratite trendove, kažu Višnja i Nemanja.
-Ono što je sada aktuelno su poklon pakovanja za svakodnevnu upotrebu, a ne samo torte i kolači. U našoj ponudi imamo i čokolade od kilogram, tartove raznih ukusa, sitne kolače, čokoladne i desertne čašice, tako da ono za šta se mi i naši klijenti odlučujemo nije klasika poput oblandi, rafaela ili bajadere. Aktuelne su i visoke torte sa oštrim ivicama dekorisane dobrim figurama- otkrivaju nam nove trendove u poslastičarstvu Višnja i Nemanja.
Do sad su se susretali sa različitim željama klijenata, a najveći izazov im je bio transport torte u obliku otvorene knjige sa 500 svežih ruža u sredini. Na svojoj svadbi imali su, kažu, istu takvu tortu sa 700 ruža!
-Vremenom smo kupili i dostavna vozila, sertifikovana za prevoz torti i kolača na konstantnoj temperaturi od 5 stepeni. U njima je torta sigurna za upotrebu. Do sad nismo odbili nijedan predlog naših klijenata i za nas nije bilo nemogućih zadataka.
Naredni poslovni korak Višnje i Nemanje je otvaranje shop-a Pasteli sweets u centru Beograda gde će posetioci moći da probaju sve ono što oni i njihov tim osmisle.

Kako jesti slatkiše, a ne ugojiti se?

Višnja je ljubitelj voćnih, a Nemanja čokoladnih ukusa, dok nove kolače i torte najčešće testiraju članovi njihove porodice i prijatelji. Među tortama Pasteli sweets su trenutno najpopularnije Čoko-Nutela torta i Milka-Plazma torta.
Kako jesti slatkiše, a ne ugojiti se, pitanje je koje muči većinu ljubitelja slatkiša. Njima Višnja i Nemanja koji u svojim proizvodima koriste minimalne količine šećera(čokolada ga već ima dovoljno) poručuju:
-Ukoliko ljubav prema Pasteli slatkišima kombinujete sa ljubavi prema sebi i svetu oko vas, onda se nećete ugojiti!

Branka Gajić

Više o Pasteli sweets: www.instagram.com/pasteli_sweets

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Pametno brojanje kalorija u čarobnoj kuhinji Violeta Orešković Ćurčić počela…
error: