BG online

Roditeljstvo

Sine, budi dobar prema drugima

Tri su reči u skladu sa kojima treba da živiš: poštovanje, obzir i tolerancija

Naš svet može biti zbunjujuće mesto, posebno za nekog ko je tek stigao. Knjiga „Mi smo ovde” sadrži beleške o životu na Zemlji koje je otac napisao za svog sina kako bi ga pokrenuo da istraži našu planetu i život na njoj, a njen autor Oliver Džefers kaže: “Naša Zemlja je baš velika. Mnogo nas živi na njoj, pa stoga budi dobar prema drugima. Ima dovoljno mesta za sve. Vodi računa o njoj i čuvaj je, jer samo nju imamo.”

Uputstvo za život

Oliver Džefers, jedan od najuticajnijih autora slikovnica današnjice, u knjizi „Mi smo ovde“ pruža čitaocima uvid u želje i nade koje upućuje svom sinu. Istovremeno se obraća svakom detetu i roditelju darujući im nežan i humorom prožet proglas o našem svetu i njegovim stanovnicima. Džefersovo uputstvo za život na Zemlji toplo je i mudro i pruža suštinski odgovor na pitanje: Kako pronaći put ako se slučajno izgubiš?

Mudra i nežna knjiga

Slikovnicu „Mi smo ovde“ Džefers je napisao i ilustrovao tokom prva dva meseca roditeljstva sa idejom da objasni svom sinu gde je upravo stigao. Iako je slikovnica prvobitno bila namenjena njegovom detetu, autor je uspeo da je učini univerzalnom i obuhvati svu decu i sve roditelje. Bilo da je u pitanju složeni reljef planete (džombasto, šiljato, mokro), spoznaja gde smo mi u svemiru ili kakav sve može biti naš odnos prema drugima (… ali to ne treba da te zavara: svi smo ljudi), Džefersova prepoznatljiva mudrost prožeta humorom odlično dopunjuje njegov sistem vrednosti u kojem vladaju tolerancija i dobrota. Prelepo ilustrovana, mudra i nežna, ovo je knjiga koju bi svaki roditelj trebalo da ima.
„Sine, postoje samo tri reči u skladu sa kojima treba da živiš: poštovanje, obzir i tolerancija“.
Iz recenzija:
Trenuci bliskosti između dva ljudska bića isprepletani su scenama u veselim bojama Olivera Džefersa koje bude poštovanje prema ustrojstvu univerzuma i širokoj raznolikosti ljudskih bića. Dobro poznate fraze Nikad nisi sam i Svi smo mi u ovome zajedno na produhovljen način prožimaju celu knjigu. (Publishers Weekly)
Mi smo ovde je putovanje kopnom, morem i nebom, kao i putovanje kroz telo i dušu čoveka; diorama naše divlje raznolikosti. Džefers je majstor u predstavljanju lepote različitosti. (New Yor Times Review)
U knjizi Mi smo ovde Džefers pokušava da nas sve podseti na važan osećaj zajedništva. (Vogue)
Pravo umetničko delo. (Buzz Feed)
Nežan i emotivan eliksir mudrosti koji svaki Zemljanin mora da ispije i verovatno proživi čitav život ispijajući ga do spoznaje. Obavezno štivo za nove roditelje. (School Library Journal)
Od vasione do životinjskog carstva i ljudi koji naseljavaju planetu Zemlju, Mi smo ovde nosi jednostavnu poruku: budite dobri jedni prema drugima. (NPR)
Džefersove knjige su prodate u preko 12 miliona primeraka u 47 zemalja. Njegova posvećenost krunisana je nagradom MBE (najvišim odlikovanjem Velike Britanije) za umetnost 2022. Slikovnica “Mi smo ovde” je zauzela prvo mesto na listi bestselera magazina New York Times, a ponela je i titulu knjige godine po izboru magazina Time i Boston Globe za 2017. Godinu.

Slikovnicu „Mi smo ovde“ po ceni od 1400 dinara + troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:   

  SHOP

  U kuhinji sa Majom Volk

  By BGonline / 09/05/2024 / 0 Comments

  Život u disfunkcionalnoj porodici

  By BGonline / 17/05/2024 / 0 Comments

  Oslobodite se zabrinutosti

  By BGonline / 01/05/2024 / 0 Comments

  Knjige o ličnom razvoju, anksioznosti, psihologiji, depresiji…

  By BGonline / 03/05/2024 / 0 Comments

  Putovanje do zgužvanih i potisnutih emocija

  By BGonline / 25/04/2024 / 0 Comments
  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Kad se čovek fizički razboli tad boluje sam, ali kad…

  You cannot copy content of this page