fbpx

BG online

Vesti

Nikad dosta života

Životne istine iz životnog iskustva akademika Vuksanovića

Inspirativna knjiga „Nikad dosta života: Danonoćni zapisi“ akademika Mira Vuksanovića je znalački napisano delo sastavljeno iz različitih kratkih formi, zapisa, komentara, izreka, kratkih priča i eseja, pesama u prozi, sećanja i raznih osvrta.
Knjiga pruža uvid u razmišljanje i sagledavanje sveta i pojava kako društvenih tako i prirodnih iz ugla jednog akademika, spoznavanje brojnih životnih istina, sagledanih i objašnjenih na osnovu velikog životnog iskustva.

Lekovite beleške za one koji samuju i umeju da misle

„Moja knjiga “Nikad dosta života” naslovom potvrđuje želju da što češće i što više skupljam iverje od sećanja i savremenih doživljaja. To radim kao pisac dugo. Beležim ono što me privuče pojavom, značenjem, odjekom ili smislom. Potom mu dajem oblik u kakvom nije bilo, u rečima koje se takmiče u jasnoći. Takvi zapisi, kratki i gusti, raspoređeni su u nizovima i pod brojevima, u nastavcima, ali je svaki od njih istovremeno i samostalan. Knjiga se može čitati redom i na preskok, unapred i unazad. Sve je podešeno savremenom čitaocu i brzini u kojoj smo. Zato svoje danonoćne beleške ostavljam kao male lekove koji su namenjeni svima, naročito onima koji samuju i umeju da misle. I ova knjiga kazuje da pisac uvek govori o sebi i o svetu oko sebe. Otuda je stigla njena iskrenost i želja da se što bolje poetskim načinom sporazumeva sa što više radoznalih ljudi.“- rekao je akademik Miro Vuksanović.
Mnoštvo raznolikih kratkih zapisa budi u čitaocima želju i potrebu da pojedine delove teksta podvuku i ponešto zapamte, a možda i promene neke ustaljene životne obrasce koji im ne donose ništa dobro i zbog kojih samo stagniraju. Otrežnjujuće, osvešćujuće i mudro.

Foto:Branko Lučić

Knjigu „Nikad dosta života: Danonoćni zapisi“ po ceni od 999 dinara + troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:   

  SHOP

  Oporavak od veza sa narcisima, sociopatama i drugim otrovnim ljudima

  By BGonline / 11/05/2023 / 0 Comments

  Detoks tela, uma i emocija

  By BGonline / 10/05/2023 / 0 Comments

  Šta da radimo kad se čini da nas život sabotira?

  By BGonline / 13/05/2023 / 0 Comments

  Nezrele ličnosti žive zaglavljene između ljubavi i mržnje

  By BGonline / 24/05/2023 / 0 Comments

  Emocije za decu

  By BGonline / 10/05/2023 / 0 Comments

   

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Click to comment

  Leave a Reply

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Tri su reči u skladu sa kojima treba da živiš:…