BG online

Lični razvoj

Saveti uspešne žene (Jasna Dominiko Baloh)

ŽENSKA INTUICIJA je NAJJAČE ORUŽJE

Jasna Dominko Baloh je već više od dve decenije na čelu evropske DOBA poslovne grupe koja posluje na teritoriji Srbije, Slovenije, Hrvatske i Afrike. Kao pionir u uvođenju online studija i online programa za studiranje, danas je jedan od najvećih stručnjaka iz ove oblasti. Profesorka i direktorka evropskog DOBA Fakulteta Jasna Dominko Baloh održala je predavanje u prostorijama Matice iseljenika koje je pod nazivom„Poslovne žene u EU i Srbiji“ organizovalo Udruženja poslovnih žena i DOBA fakultet.Prva dama jedne od najuglednijih obrazovnih institucija u Jugoistočnoj Evropi, govorila je o položaju pripadnica nežnijeg pola u muškom svetu biznisa, osvrnuvši se iskustva iz svoje dvadesetpetogodišnje evropske karijere.jasnaDominiko

-Kada sam pre više od dve decenije zajedno sa suprugom i ćerkom otvorila jedan od prvih privatnih, i gotovo jedini fakultet sa online programom studiranja, nisam mogla da zamislim da će moj rad izrasti u jedan od najvećih brendova u Jugoistočnoj Evropi. Ako bih morala da izdvojim samo jednu karakteristiku zahvaljujući kojoj sam danas uspešna poslovna žena, to bi bila moja ženska intuicija. Ona je bila oružje koje nijedan muškarac oko mene nije posedovao. Zahvaljući njoj uspela sam u muškom svetu menadžmenta – izjavila je profesorka Jasna Dominko Baloh.
Po statistici, među 27 guvernera centralnih banaka u Evropi danas nema nijedne žene, a žene u Srbiji primaju za 9% nižu platu u odnosu na muške kolege na istim položajima.
– Znam i da je statistika poražavajuća za mnoge od nas, ali situacija se popravlja. Polako, ali sigurno, muškarci uviđaju značaj žena u menadžmentu i prednosti koje mešoviti timovi imaju u odnosu na one sasvim muške – objasnila je Jasna.

© 2015 by BG online. All rights reserved

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
KAKO SE POSTAJE YOUTUBER Najpoznatiji srpski gejmer Bogdan Lalović Serbian…

You cannot copy content of this page