BG online

Intervjui

Između klimaksa i puberteta (Viktorija)

SIROVI KROMPIR KAO LEK

viktorija2Iako bavljenje rokenrolom nosi sa sobom niz asocijacija na neuredan život, rok pevačica Viktorija će verovatno mnoge iznenaditi stilom života koji već duže vreme vodi. Njen dom je pun lekovitih biljaka i čajeva, frižider zdra vih namirnica, a već neko vreme njena ishrana se bazira na svežem voću, povrću i žitaricama. Veoma je upućena u tajne alternativne medicine i trudi se da osluškuje svoje telo, njegov bioritam i signale koje joj šalje.
-Volim da pripremam raznorazne zdrave napitke, a jedan od njih je i sok od sirovog krompira- otkriva Snežana Mišković Viktorija. -To su babske priče da od sirovog krompira može da se dobije temeratura. On je odličan za stomačne tegobe. Koristi se tako što se narenda, stavi u gazu i procedi. Tako dobijen krompirov sok se pije na prazan stomak. Odličan je za gastritis i još mnogo stomačnih tegoba. Krompir je najbolji lek i za podočnjake.
Često joj je dan prekratak da bi isprobala sve lekovite namirnice i domaće napitke. Od kad je rodila ćerku Taru kaže da pije beta blokatore zbog aritmije, pola tablete ujutro, pola uveče. Godinama ustaje veoma rano, dan započne lekom, limunom sa toplom vodom, glinom…
-Sve bolesti, ali i to kako se osećamo polaze iz glave. Tokom popodneva obavezno spavam dva sata i to mi je veoma važno, a muzika i omiljene pesme su za mene najbolji lek protiv stresa.
Viktorija živi sama sa svojom ćerkom, tijedžerkom Tarom. Kaže da odavno imaju neki svoj stil života koji podrazumeva slobodu i veoma im prija. Na pitanje kako je biti mama deteta koje je u pubertetu i da li je u tom periodu teže roditeljima ili deci, Viktorija kaže da taj odgovor treba potražiti kod Tare.
-Bolje pitajte nju kako ona podnosi moj klimaks i napade zvocanja. Često odsluša šta imam da kažem i pita se kad će da me prođe to stanje. Imamo neki naš ritam življenja, ako nam se spava mi spavamo, ako želimo da slušamo muziku mi to radimo i slobodne smo u našim izborima. Volimo da zajedno gledamo serije, filmove, kvizove. Uvek joj ponavljam da treba da stekne svoju samostalnost, i što pre dođe do svog parčeta hleba, da je škola važna,baš kao i učenje jezika, a muzika uvek samo hobi.

Branka Gajić

Foto: Sanja Rajković/ Fabrika fotografa

© 2015 by BG online. All rights reserved

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

1 komentar
To Top
PROČITAJTE I OVO:
ŽENSKA INTUICIJA je NAJJAČE ORUŽJE Jasna Dominko Baloh je već…

You cannot copy content of this page