fbpx

BG online

Vesti

Restorani Srbije u „Michelin“ gastronomskom vodiču za 2023. godinu.

U MIŠELIN gastronomskom vodiču za 2023. godinu nalazi se 17 beogradskih restorana, od kojih Iva New Balkan Cuisine ponovo nosi cenjenu oznaku „Bib Gourmand“. Ovo priznanje koje je dobilo ime po zvaničnoj maskoti Mišelin-a, po imenu Bibendum, zaslužuju restorani vrhunskog gastronomskog kvaliteta koji nude odličnu vrednost za uloženi novac.
Beogradski restorani koji su svrstani u kategoriju preporučenih su kao i prošle godine: Salon 1905, Gušti mora, JaM, Enso, Homa, Magellan, The Square, Legat 1903, Ebisu, Comunale Cafè e Cucina, Mezestoran Dvorište, Langouste i Bela Reka. Novi preporučeni restorani su Metropolitan Grill u hotelu Hyatt Regency, Skylounge u hotelu Hilton i Twenty Two u hotelu Metropol Palace.
Ovom selekcijom Beograd nastavlja da bude odabir Mišelin-a, što doprinosi reputaciji glavnog grada Srbije kao preporučenoj destinaciji za bogata i raznovrsna gastronomska iskustva.
„Ponovno postavljanje Srbije na Mišelin svetsku gastronomsku mapu potvrđuje kontinuirani kvalitet naše ugostiteljske ponude, koja na ovaj način ide u korak sa najboljim svetskim gastronomskim destinacijama. Dodatno nas raduje povećan broj MIŠELIN preporučenih restorana u odnosu na prethodnu selekciju, što govori o podsticaju koji ulazak u prestižni vodič daje podizanju kvaliteta domaće gastronomske ponude. Za Turističku organizaciju Srbije veoma je značajna i dodatna medijska pažnja koja prati ovu selekciju čime se skreće pažnja i na Srbiju kao turističku destinaciju, te doprinosi daljem rastu broja turista“- rekla je mr Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije.
Objavu MIŠELIN gastronomskog vodiča možete pogledati ovde:www.guide.michelin.com/en/article/michelin-star-revelation/the-michelin-guide-belgrade-spotlights-17-restaurants-in-its-new-2023-selection

 

SHOP

Zen bašta

By BGonline / 06/03/2023 / 0 Comments

Promenite misli- izgubite kilograme

By BGonline / 15/03/2023 / 0 Comments

Zašto je važan digitalni detoks?

By BGonline / 11/03/2023 / 0 Comments

Izazovi roditeljstva u periodu od 6. do 11. godine

By BGonline / 08/03/2023 / 0 Comments

Tinejdžerima je potrebna ljubav roditelja, ali i njihova sloboda

By BGonline / 23/03/2023 / 0 Comments
© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Povezivanje sa svojom suštinom “Umesto da se osećamo kao da…