BG online

Lični razvoj

Život u dobroj mentalnoj kondiciji

NAUČITE DA PRIHVATITE TEŠKE EMOCIJE I NOSITE IH SA SOBOM

Na putu ka uspehu verovatno će vam se prvo isprečiti vaš um- upozorava autor knjige „Razgibavanje mozga“ Mark Friman koji kaže da nikome ne preporučuje „da bude normalan“. To je knjiga o svemu onome što svakodnevno možete da radite kako biste poboljšali svoje mentalno zdravlje, a Mark Friman podseća da onaj ko ne vežba i nije fizički aktivan ne može biti u dobroj fizičkoj kondiciji i dodaje da je samim tim popravljanje mentalnog zdravlja identično popravljanju fizičke forme jer… nema napretka bez redovnog vežbanja! (ako ne trčite, nije i čudo što ne možete da potrčite!)
Nije neobično ako kuburite sa mentalnim zdravljem ili grešite u njegovom održavanju i pokušajima da ga poboljšate. Ali, mnogi očekuju da budu u sjajnoj mentalnoj formi iako ništa ne preduzimaju povodom toga i ne uče nove veštine. U knjizi “Razgobavanje mozga” naučićete kako da doživite misli, emocije i porive, prihvatite ih i primenite u životu. Naučićete kako da prihvatite teške emocije i nosite ih sa sobom dok radite ono što volite, s onima koje volite.
Od ozbiljnog poremećaja do potpunog ozdravljenja
Autor koji je i sam prošao put od ozbiljnog poremećaja do potpunog ozdravljenja kaže da se ne bavi brzim rešenjima ni mističnim tajnama prevazilaženja mentalnih tegoba. Mentalno zdravlje treba da bude plod napornog rada, baš kao i fizičko zdravlje i fizička forma. Promene u mozgu zahtevaju vreme i trud, kao i kad je reč o promenama u bilo kom delu tela.
-Nikad nisam uzimao lekove za svoje mentalne tegobe, tako da ne mogu da vam ponudim savršen medikament. Ovo je knjiga za sve one koji su spremni da u svoj život uvedu vežbe koje će im pomoći da se izbore sa teškoćama na koje nailaze dok se bave onim do čega im je stalo- rekao je autor “Razgibavanja mozga”.
Prvi deo knjige je posvećen veštinama za sticanje mentalnog zdravlja i odvikavanja od načina razmšljanja i ponašanja koji dovode do mentalnih tegoba. Drugi deo se bavi promenom, od života ispunjenog strahom i anksioznošću, do života koji se zasniva na vašim vrednostima gde stvarate i gradite ono što želite da vidite oko sebe, umesto da pokušavate da izbegnete ili kontrolišete ono što ne želite da vidite.

B.Gajić

Knjigu “Razgibavanje mozga” po ceni od 750 dinara možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:  SHOP

  U kuhinji sa Majom Volk

  By BGonline / 05/06/2024 / 0 Comments

  Život u disfunkcionalnoj porodici

  By BGonline / 17/05/2024 / 0 Comments

  Promenite svoj anksiozni mozak

  By BGonline / 27/05/2024 / 0 Comments

  Putovanje do zgužvanih i potisnutih emocija

  By BGonline / 06/06/2024 / 0 Comments

  Medicina nema odgovore na sva pitanja

  By BGonline / 31/05/2024 / 0 Comments
  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Knjigom „Padre, idiote“ popularni glumac Žarko Laušević nastavlja svoje dnevničke…

  You cannot copy content of this page