BG online

Intervjui

Psihološko savetovalište (psih. Ljiljana Jagodić)

AKO KONTROLIŠETE PARTNERA UDALJIĆETE GA OD SEBE

Muškarci vole da se osećaju korisnim i uspešnim, podseća psiholog i life coach Ljiljana Jagodić, ali i napominje da postoji nekoliko stvari koje žene često rade i na taj način narušavaju njihovu muževnost, samopouzdanje, ali i celokupni partnerski odnos.
-Jedan od razloga zbog kojih često dolazi do nesuglasica između muškarca i žene jesu različite tačke gledanja na problem. Kad je on “u problemu”, njegova vodeća sila i cilj je da ga reši, dok žena voli da raspravlja i razmišlja o mnogim aspektima problema. Ona se oseća frustriranom jer je on ne razume, dok je on frustriran jer oseća da joj on nije potreban da bi rešila problem. Kad se žena tako oseća, ona pribegava najčešće korišćenom oružju- kritici, a to je ono što muškarce najviše plaši i izaziva otpor.
Po rečima psihologa Ljiljane Jagodić muškarac voli da se oseća bitnim, značajnim i korisnim, a to žena često zaboravlja. Kad ga ona kritikuje, on gubi ta osećanja, počinje da se oseća izgubljeno, povlači se i pre neće ništa preduzeti, nego što će rizikovati da ne uspe.
-Ako vam muškarac ne pomaže u kućnim poslovima, možda je to zato što ste mu mnogo puta prebacili: “To se tako ne radi”. Pustite ga da odradi stvari na svoj način i svaki ga put pohvalite i cenite njegov napor- savetuje psiholog Ljiljana Jagodić.- Kad ga kritikujete, vi ga omalovažavate. Pokušajte da mu se divite, da mu govorite da je bitan oslonac u vašem životu, koliko vam je potreban i koliko vaša deca žele da provode sa njim mnogo više vremena. Ako želite da je ON vaš HEROJ, ponašajte se prema njemu kao prema heroju, sa poštovanjem i ljubavlju, ako želite da KONTROLIŠETE svog muškarca, on će se pobuniti.- tvrdi psiholog Jagodić. – U tom slučaju on će provoditi više vremena na poslu, sa prijateljima gledajući sport i slično. Pod vašim pritiskom, zbog mira u kući i dece, možda će se povinovati vašim pravilima, ali će se emocionalno udaljiti i smanjiće komunikaciju na minimum. Njegov glavni cilj je sloboda, da živi bez ograničenja i kontrole. Potpuno suprotno od ženske želje da se sa nekim stopi i čini s partnerom jedinstvenu celinu.greskeULjubavi
Žene često zaborave da je najveća zabluda njihovo uverenje da su uradile pravu stvar kad uspeju da kontrolišu našeg muškarca.
-Ne možete verovati čoveku koji je izgubio svoju želju za slobodom. Ako ga kontrolišete vi, onda to može i bilo koja druga žena, a takvim muškarcima ne dajemo poverenje! Najbolji način da pozitivno utičete na svog muškarca je da mu pružite bezrezervnu ljubav i slobodu da bude to što jeste. Ako oseća da mu dajete poverenje, želeće da vas zadovolji na svaki način i da brine i o vama i o porodici. Kad je slobodan da misli i radi on oseća da je sudbina u njegovim rukama i pruža svoj maksimum. Zar to nije ono što će našu intimnost sa njim podići na viši nivo?
Muškarac je najsrećniji na svetu kad ženu učini srećnom. Ali, ona to često zaboravi i ne pridaje mu značaj, najčešće hronično umorna zbog svakodnevnih životnih briga i dilema.
-Ženska razigranost, zavodljivost i ženstvena energija kod njega uvek bude snagu, predanost i strastvenost. Koliko ste puta jednim iskrenim osmehom rešili neku neprijatnu situaciju? Osmeh je najmoćnije oružje koje žena ima, a ona svog partnera ženstvenošću čini muškarcem. Pustite muškarce da se osećaju jakim i sposobnim!

by BG online. All rights reserved

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

3 komentara

1 komentar

 1. Sanela

  28/07/2015 at 18:01

  Sedamnaest godina sam u braku.Poslednje tri godine su nepodnosljive u braku i za mene i za muza.Krivimo jedno drugo za sve uradimo.Nemamo dobru komunikaciju.Muz je cutljiv,nikad probleme nerijesimo do kkraja,a imamo ih mnogo.Ja sam previse isfrustrirana time.Mnogo puta sam pomislila na razvod ali sam se povukla.Bojim se nekog neslavnog zavrsetka.Cinimi se da smopostali previse stranci nemamo nikakvu komunikaciju.Sta da radim

 2. Buba

  18/12/2016 at 13:29

  Ne kontrolises,ne kritikujes,ima svoje slobodno vreme za druzenje,opravdavas,podrzavas,pomazes,postajes oslonac i………..
  Uhvatis,ocigledno flertovanje,zanemarivanje,prijateljski razgovor o nekoj doticnoj koja ga privlaci,trazeci pogledi po gomili.
  Gubiti vreme na strepnje, na oprez,na bol?
  Ne,mislim da vise NE!Svesno odbijam takav zivot i biram zivot,u boljoj komunikaciji sa samom sobom,okolinom,posvecen stvaranju lepote umetnosti,razgovora.

 3. Biba

  11/04/2017 at 08:32

  Mislim da jako generalizujete polove. Ne žele sve žene da se “stope sa partnerom u jednu celinu”, niti su sve kritički nastrojene, niti su svi muškarci nezreli dečaci večito željni “slobode” (prvo definišite “slobodu”, ima li je iko?), čijoj hroničnoj nesigurnosti je neprekidno potrebno tapšanje po ramenu i odobravanje od strane žene. Suviše skučeno i ograničeno razmišljanje, problemi između parova su najčešće daleko kompleksniji od toga.
  Problem u komunikaciji, kao što je jedna komentatorka navela, je najveći problem, ali uzroci nisu tako strogo definisani niti uvek određeni polom. Stvar je daleko složenija i ne rešava se pohvalama i tapšanjem po ramenu.

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Dijetalna, a ukusna Nisam neki ljubitelj pizze, ali moji ukućani…

You cannot copy content of this page