BG online

Kako sam (s)kuvao istoriju: Od Karađorđa do Tita – Milovan Stojanović

Cena: 2,200.00 din

Dvostruki svetski šampion u kuvanju, Milovan Mića Stojanović vodi vas kroz pet decenija kuvarskih čarolija koje su počele s Titom, Čerčilom, Stalјinom, da bi se nastavile s carevima i kralјevima, Brežnjevom, Gadafijem i tri američka predsednika, s mnogim poznatim ličnostima poput Elizabet Tejlor i Sofije Loren, Rokfelera i Rotšilda. Svoje kuvarsko umeće začiniće vam partijom šaha s Karpovim, fudbalskom igrom sa Šekularcem i glumom s Ljubom Tadićem. Čovek koji je promenio istoriju srpskog i jugoslovenskog kuvarstva obradovaće vas s 30 originalnih menija, preko 200 originalnih recepata, desetak profesionalnih tajni i dve državne tajne.
Pred vama je knjiga nastala iz velike želјe (i potrebe) da potomstvu i čitaocima dočaram deo života i sačuvam od zaborava neka svoja najbolјa jela i dela. Dok me pamćenje služi, da zabeležim sećanje na pojedine lјude i događaje u kojima sam učestvovao ili sam im bio svedok. Sve što vam budem ispričao – ja sam video, kuvao i pojeo.
Želeo sam iz svoje pozicije učesnika i svedoka mnogih važnih događaja da ispričam sve ono što zvanična istorija ili novinarstvo nije. Knjiga će vam otkriti kako sam se družio s Đanijem Anjelijem, vlasnikom „Fijata“, zatim kako sam bio sekundant šahisti Karpovu, pratio kralјicu Elizabetu, učestvovao u promociji našeg filma Skuplјači perja u Kanu, proveo veče s američkim predsednikom Niksonom, kuvao sa Sofijom Loren, pio s Ričardom Bartonom, bio gost kod Koče Popovića i Slobodana Miloševića, učio slikanje kod Save Radulovića, dobio blagoslov patrijarha Germana, bio svedok mnogih epizoda Titovog tajnog i javnog života.
Milovan Mića Stojanović

Format: 20 x 26
Povez: tvrd
Broj strana: 340

Cena: 2200 din + troškovi dostave
Knjigu možete poručiti i telefonom : 066 060820
ISPORUKA NA ADRESU, PLAĆANJE POUZEĆEM. POŠILJKE VAN SRBIJE SE ŠALJU NAKON UPLATE KNJIGE I POŠTARINE.

Kategorija:

Opis

Dvostruki svetski šampion u kuvanju, Milovan Mića Stojanović vodi vas kroz pet decenija kuvarskih čarolija koje su počele s Titom, Čerčilom, Stalјinom, da bi se nastavile s carevima i kralјevima, Brežnjevom, Gadafijem i tri američka predsednika, s mnogim poznatim ličnostima poput Elizabet Tejlor i Sofije Loren, Rokfelera i Rotšilda. Svoje kuvarsko umeće začiniće vam partijom šaha s Karpovim, fudbalskom igrom sa Šekularcem i glumom s Ljubom Tadićem. Čovek koji je promenio istoriju srpskog i jugoslovenskog kuvarstva obradovaće vas s 30 originalnih menija, preko 200 originalnih recepata, desetak profesionalnih tajni i dve državne tajne.
Pred vama je knjiga nastala iz velike želјe (i potrebe) da potomstvu i čitaocima dočaram deo života i sačuvam od zaborava neka svoja najbolјa jela i dela. Dok me pamćenje služi, da zabeležim sećanje na pojedine lјude i događaje u kojima sam učestvovao ili sam im bio svedok. Sve što vam budem ispričao – ja sam video, kuvao i pojeo.
Želeo sam iz svoje pozicije učesnika i svedoka mnogih važnih događaja da ispričam sve ono što zvanična istorija ili novinarstvo nije. Knjiga će vam otkriti kako sam se družio s Đanijem Anjelijem, vlasnikom „Fijata“, zatim kako sam bio sekundant šahisti Karpovu, pratio kralјicu Elizabetu, učestvovao u promociji našeg filma Skuplјači perja u Kanu, proveo veče s američkim predsednikom Niksonom, kuvao sa Sofijom Loren, pio s Ričardom Bartonom, bio gost kod Koče Popovića i Slobodana Miloševića, učio slikanje kod Save Radulovića, dobio blagoslov patrijarha Germana, bio svedok mnogih epizoda Titovog tajnog i javnog života.
Milovan Mića Stojanović

Format: 20 x 26
Povez: tvrd
Broj strana: 340

Cena: 2200 din + troškovi dostave
Knjigu možete poručiti i telefonom : 066 060820
ISPORUKA NA ADRESU, PLAĆANJE POUZEĆEM. POŠILJKE VAN SRBIJE SE ŠALJU NAKON UPLATE KNJIGE I POŠTARINE.

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Kako sam (s)kuvao istoriju: Od Karađorđa do Tita – Milovan Stojanović“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vam se svideti …

To Top

You cannot copy content of this page