BG online

Lični razvoj

Priča o uspehu (Vesna Kostadinović)

PSIHOLOG U KOMISIJI ZA POSAO

Sanjati otvorenih očiju je vrlo uzbudljivo i hrabro, međutim, ima nešto snažnije od toga- pretvaranje snova u stvarnost i to na 1450m nadmorske visine odakle je počela, ali tamo i danas živi jedna lepa priča u koju je utkano mnogo rada, ljubavi, ideja, neprospavanih noći, hazarderskih poteza…
Ambiciozni, mlad i zaljubljen bračni par Vesna i Milan Kostadinović žive danas svoju planinsku bajku. Nasmejani, zagrljeni, ali i svakodnevno okupirani obavezama i novim idejama, uživaju u pogledu na kompleks koji su sagradili i brendirali tokom poslednjih pet godina.vesna3

Poverenje- preduslov za uspeh

Dok su se zabavljali često su iz rodnog Kragujevca umeli da “pobegnu” na njima omiljenu planinu. Skijanje je njihova strast od malena, a Kopaonik oduvek omiljeno skrovište za beg od svakodnevice. Kao već redovni gosti ove planinske lepotice, u jednom trenutku poželeli su da tu imaju i svoj kutak. U to vreme dobili su ponudu da sa jednim prijateljem zajedno sazidaju vikendicu, ali Vesna i Milan su bili veći od te ideje. Kupili su plac na mestu gde se danas nalazi deo apartmana “Kraljevih čardaka” i upustili se u svoju najveću avanturu. Već u pretprodaji prodali su sve apartmane koji su bili planirani za izgradnju na tom placu, a jedan su ostavili sebi. Zatim su kupili plac preko puta, pa su vremenom gradili jedan po jedan objekat, da bi danas na tom mestu bili restoran, pivnica, hotel, spa, apartmani i brojni drugi sadržaji “Kraljevih čardaka”.
-Najveći vetar u leđa dali su nam ljudi koji su verovali u nas, a to su pre svega kupci apartmana koji su s velikim poverenjem u nas ulagali novac u te nekretnine- kaže Vesna Kostadinović, koja je sa svojim suprugom Milanom danas ponosna vlasnica ovog poznatog brenda na Kopaoniku.
Da je kao i u privatnom životu i u poslu faktor poverenja izuzetno važan, potvrđuje i priča o poslovnom uspehu Kraljevih čardaka.
-Mi smo uvek ispoštovali obećane rokove i naše kupce, a među njima je i mnogo naših prijatelja, rođaka prethodnih kupaca, Kragujevčani koji znaju da smo pouzdani ljudi.vesna

Između posla i porodice

kc-6Danas se s osmehom Vesna i Milan sećaju nekih od komentara, a najčešće su im govorili: “Vi ste ludi, u šta se upuštate!” I dok je vreme prolazilo, a Čardaci rasli, na tom putu su nailazili, kako na velike radosti, tako i na probleme, ali njihove ambicije i vera govorili su im da je to što rade apsolutno ispravno i dobro, pa ih ništa na toj stazi nije zaustavilo niti pokolebalo.
-Preko naše agencije vlasnici mogu da iznajmljuju svoje apartmane drugima, koriste usluge našeg osoblja koje im održava objekat ili uključi grejanje pred njihov dolazak, a kredit koji su podigli da bi kupili apartman mnogi otplaćuju upravo novcem od rentiranja- otkriva Vesna.
Enterijer svakog kutka “Kraljevih čardaka” uređen je sa mnogo stila i pažnje. O Vesninoj sofisticiranosti, odnosu prema ovom kompleksu, ali i o njoj samoj govore brojni detalji koji su vrlo specifični, od restoranskog menija koji je poput knjige, preko fantastičnih mozaika koji krase enterijer Čardaka, umetničkih detalja od kovanog gvožđa…
-Sebe sam ugradila u ovu priču, a na putovanjima obavezno kupim nešto za naš stan, ali i nešto za Čardake- priča Vesna.- Formula uspeha “na naš način” je pre svega u velikoj podršci i razumevanju nas supružnika. Veoma je tanka nit između porodice i posla u našem slučaju. Mi živimo ono što radimo, a sa Čardacima počinje i završava svaki naš dan.

Imali smo “petlju” da kockamo sve

vesna1Kao što je pažljivo birala svaku pločicu, prekidač, utičnicu, salvetu, čašu, restoranski inventar, sadržaj spa centra ili restorana, tako Vesna i danas vrlo detaljno radi na svakom narednom koraku kojim koračaju ka budućnosti. Jedan od aktuelnih noviteta je ekskluzivni koncept najpoznatijeg učitelja masaže Peđe Filipovića koji je kreirao “Peti element” ovog hotela.
-Hotelijerstvo je osetljiva grana, a mi gledamo da se postavimo u poziciju gostiju i uvek gledamo da sve bude onako kako bi i nama prijalo da odemo negde. Milanu i meni je predusretljivost zaposlenih važnija od njihove ljubaznosti. Ako neko od osoblja neće poneti torbu gostu, džaba je nasmejan. Lojalnolst firmi je takođe veoma važna i dobro odabrano osoblje čini jedan zaista pobednički tim. Meni je važno da prepoznam zadovoljnog gosta koji se ovde vratio.
Nije svaki korak Vesne i Milana bio lak. I sada ima dana kada im ne ide sve od ruke, kada problemi prete da naruše njihov mir, ali kao savršen spoj i idealan tim oni jedno drugo bodre.
-Mnoge prepreke su nas motivisale da budemo bolji, a naš uspeh nije došao preko noći- kaže Vesna. –Vrlo pažljivo smo sebi postavljali ciljeve, verovali u njih i mnogo radili na tome. Milan i ja smo hrabri. Neustrašivo smo ponekad išli u vatru, mnogo rizikovali, imali smo “petlju” da kockamo sve, i sve to ume ponekad da bude i strašno jer naiđu okolnosti na koje nisi mogao da računaš, ali to nam je na neki način dalo i snagu.
Bilo je dana i kad su osećali da mogu sve, ali i da ne mogu ništa. Odlascima na kratka putovanja su umeli sebe da nagrade ili motivišu kako bi od narednog ponedeljka zavrteli ponovo točak svog života i svojih ambicija.
-Tad isključimo mobilne telefone, ali samo na dan, dva jer više od toga sebi ne možemo da priuštimo. Možda smo jedni od retkih kojima je sasvim u redu što su im pomešani posao i privatni život. Ne bismo opstali, niti bi bilo razumevanja među nama da je drugačije. Pričamo o poslu i kad gledamo seriju, kad provodimo vreme sa decom. Na žalost, ne može drugačije. Do nedavno smo Milan i ja delili kancelariju. Dešavalo se tad da ne progovorimo po ceo dan, svako bude u svom poslu, tako da umemo da ne mešamo privatne i poslovne stvari.

Pregovori na visokim potpeticama

Kao mama dve devojčice i uspešna menadžerka, vlasnica hotela i još jedne velike kompanije Vesna Kostadinović kao i sve uspešne i ambiciozne žene ima malo vremena za sebe. Kaže da bi volela da usavrši jezike i unapređuje svoja znanja i veštine što ona i čini kad god joj se ukaže prilika.
-Štikle obujem u pola 8 ujutro, a izujem ih u pola 8 uveče. Važno mi je kako izgledam na poslu i trudim se da uvek budem doterana. Sigurnija sam na visokim štiklama, mada obožavam ravnu obuću. Ipak, nedopustivo mi je da ne odem doterana na posao. Umem “muški” da pregovaram, a Milanova i moja zajednička filozofija je da pravimo sve što se praviti može, pa će sasvim sigurno naši Čardaci još dugo rasti i razvijati se.vesna2
Svojom hrabrošću, srčanošću, kreativnošću i primerom, ovaj bračni par motiviše, inspiriše i govori da se dobre ideje i dobre prilike ne propuštaju i ne odlažu. Kad je “pravi” trenutak? Pa… nikad nije – slaže se i Vesna Kostadinović i dodaje da ako u neku priču veruješ, potrebno je da u nju u potpunosti “uđeš”. Ona i njen suprug su kroz ovaj posao sazrevali, odrastali kao preduzetnici, naučili mnoge lekcije, a od nedavno kada biraju saradnike za ključne pozicije u firmi konsultuju se i sa psihologom.
-Do sada je bilo situacija da smo imali kadrove koji nisu bili dorasli svojim pozicijama. Angažovali bismo ih da bismo sebe rasteretili, ali se dešavalo i da radimo dupli posao zbog njih- objašnjava Vesna i dodaje da je ambicija Čardaka da budu drugačiji i ponudi ono čega nema svuda. -Uživam u komplimentima naših gostiju, to je nama najveća nagrada i pokazatelj da dobro radimo naš posao. Hedonizam su za mene Kraljevi čardaci sa svim svojim sadržajima, a savršen dan kod nas počinje buđenjem bez sata, nastavlja se tradicionalnim doručkom (lepinje sa kajmakom i sirom), zatim skijanjem koje se završava odlaskom u spa centar, opuštanjem u bazenu, đakuziju, sauni, pa na masaži. Veče je rezervisano za tamburice u restoranu ili za provod u pivnici gde Pera peva rok, bluz i džez, a oni koji sa decom dođu kod nas mogu biti bezbrižni jer su im stalno na raspolaganju devojke koje ih čuvaju, zabavljaju i animiraju.

Branka Gajić

Fotografije: Tatjana Luković

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
URNEBESNA EROTSKA KOMEDIJA (trailer) Urnebesna erotska komedija “Pedeset nijansi crne”…

You cannot copy content of this page