BG online

ZDRAVLJE

Preuzmite besplatnu aplikaciju i unapredite vaše mentalno zdravlje

Udruženje za podršku ljudima sa neurozom “Herc” je u okviru projekta razvoja socijalnog preduzeća “Herc&DO- doing goood for good” podržanog od Karitasa Srbije i Delegacije EU, kao jednu od usluga razvilo besplatnu android/IOS aplikaciju “Krug zdravlja”.
Ova aplikacija omogućava osobama sa mentalnim tegobama, ali i svima koji žele da unaprede svoje mentalno zdravlje da se informišu, edukuju, potraže i dobiju pomoć.
-Na ovaj način pomažemo i onima koji zbog prirode problema ne mogu da potraže pomoć (agorafobija, socijalna anksioznost), koji zbog udaljenosti nemaju pristup profesionalnoj pomoći, kao i onima koji zbog straha i stigme žele da ostanu anonimni. Podaci pokazuju da mentalni poremećaji pogađaju preko 25% populacije, da je to drugi najveći zdravstveni problem srpskog stanovništva, a mi želimo da doprinesemo unapređenju mentalnog zdravlja, edukujemo, informišemo i pružimo podršku. kažu u Udruženju “Herc” i napominju da se mentalna bolest, kao i bilo koja druga bolest, ne dešava uvek nekom drugom, već može oboleti svako od nas u nekom trenutku života.

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Napeti psihološki triler "Beži" će vas naučiti da stvari nisu…

You cannot copy content of this page