BG online

ZDRAVLJE

Osluškivanje tela

Radikalna briga o sebi

Ako ste usamljeni, zaglavljeni u toksičnoj vezi, puni ozlojeđenosti prema ljudima koji su vas povredili, ako varate svog partnera, prodajete dušu na poslu ili se osećate duhovno opustošenim, onda vam nikakva količina povrća, vežbi, programa od 12 koraka ili vitamina neće pomoći- piše dr Lisa Rankin u svojoj knjizi „Um iznad medicine“.

Pišući o radikalnoj brizi o sebi dr Lisa dodaje da ona između ostalog pored zdravstvenih navika uključuje postavljanje granica, življenje u saglasnosti sa sopstvenom istinom, okruživanje sebe ljubavlju i osećajem povezanosti, provođenje vremena radeći ono što volite.

Šapat tela

Dr Lisa Rankin, lekar integrativne medicine, akušerstva i ginekologije je kada je njeno zdravlje došlo u pitanje koristeći izuzetne slučajeve spontanog izlečenja kao primere u knjizi „Um iznad medicine“ pokazala na koji način misli, osećanja i verovanja mogu da izmene fiziologiju tela. U poslednjem delu knjige je prezentovala radikalno novi model velnesa koji se zasniva na naučnim otkrićima dr Rankin. Njen jedinstveni program u šest koraka objašnjava u kom aspektu života su stvari krenule pogrešnim tokom – duhovnom, kreativnom, ekološkom, nutricionističkom, profesionalnim ili ličnim odnosima. Po uverenju dr Rankin važno je naučiti i kako slušati „šapate“ svog tela pre nego što se oni pretvore u životno ugroženo „vrištanje“, što se može sprečiti brigom o sebi. Radikalna briga o sebi po mišljenju dr Rankin pored zdravstvenih navika uključuje i postavljanje granica, življenje u saglasnosti sa sopstvenom istinom, okruživanje sebe ljubavlju i osećanjem povezanosti i provođenje vremena radeći ono što volite.
U knjizi je dr Lisa Rankin objasnila i na koji način pacijenti i lekari mogu da rade zajedno u cilju olakšavanja procesa isceljenja, a podelila je sa čitaocima i svoju ličnu priču o svom putu od bolesti do toga kako je njeno telo „šaputalo traume“ koje je nazvala „savršenom olujom“ koja je napravila pukotinu. Neko vreme ju je nosila u sebi, a nakon što se pukotina procepila našla je, kaže, davno izgubljeni deo sebe za koji kaze da ga svi imaju.
Dr Rankin poziva čitaoce da počnu da slušaju šaputanje svog tela pre nego se ono slomi.
„Ne morate čekati da telo počne da viče da biste nešto promenili. Taj put nije lak i često morate da se razbijete da biste se probili i sastavili na pravi način“, piše dr Rankin koja je između ostalog u knjizi predstavila i koncept 6 koraka koje koristi u radu sa pacijentima, savete kako da budete u svom telu, prepoznate siptome stresa na poslu. Objasnila je povezanost partnerskog odnosa sa zdravljem i seksualnošću, fizologiju emocija, placebo efekte u psihoterapiji, komplementarnoj i alternativnoj medini, objasnila kako funkcioniše podsvesni um.

Knjigu „Um iznad medicine“ po ceni od 1078 din + troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:   

   

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Razvojni centar kompanije Majkrosoft u Srbiji poziva sve zainteresovane da…

  You cannot copy content of this page