BG online

Vesti

Novi naslovi i druženje sa piscima u Noći knjige

Najlepši deo pripreme za Laguninu manifestaciju “Noć knjige” (9.12.-11.12) je priprema spiska sa naslovima koje želite u svojoj kućnoj biblioteci. Među novitetima se nalazi mnogo izdanja domaće i svetske književnosti.
„Strelac“ Paula Koelja je bogato ilustrovana, kontemplativna parabola o životu iz pera najslavnijeg savremenog brazilskog pisca. U dobro poznatoj tradiciji „Alhemičara“ Koeljo pruža savete za ispunjen život naglašavajući vrednosti kojima treba težiti – mudrost, posvećenost i strast.
„Barbarosa“ Džonatana Dimblbija predstavlja do sada najbolji prikaz najveće vojne operacije u istoriji.
Autor čuvenog romana „A ako je to ipak istina“ i brojnih bestselera Mark Levi u romanu „Sedam dana za večnost“ nas vodi u svet pun uzbuđenja, nežnosti, humora i neočekivanih obrta.
Ljubitelji misteriozne atmosfere i napetosti uživaće u odličnom trileru švedske autorke Malin Sten „Srećna Nova godina“.
„Iskre nalik zvezdama“, novi roman autorke bestselera „Biser koji je slomio školjku“ i „Kad je mesec nisko“ Nadije Hašimi, smela je, prosvetljujuća i potresna priča puna nade o domu, Americi i Avganistanu, o tragediji i opstanku, ponovnom pronalasku i sećanju.
Jedna džangrizava tridesetogodišnjakinja, jedan mrzovoljan ali zgodan veterinar, jedan šarmantan i neodoljiv vlasnik danske doge i eto sjajnog romantičnog trougla koji se urotio protiv praznika u knjizi „Ne samo za Božić“ Natali Koks..
Nova knjiga Gorana Markovića sa tragikomičnim zapletom „Doktor D.“ svojevrstan je „roman s ključem“, u kojem će se otključati lažni sjaj jednog krvavog državnog i ideološkog projekta i ogoliti sva beda, sebičluk i proračunatost njegovih nosilaca.
Prva knjiga Srđana Valjarevića „List na korici hleba“ nastala je kada je pisac imao 22 godine. To je roman-mozaik, kaleidoskopska slika sveta viđenog očima deteta. Autor je mladić koji je ostao dete, što je velika vrednost ove knjige o odrastanju u kojoj se nalazi nagoveštaj njegovih kasnijih dela.
„Draga Mašin“ Ljubiše Jocića je nenadmašan roman o zlosrećnoj srpskoj kraljici, ženi poslednjeg Obrenovića. U njemu pisac pitkim i besprekornim stilom prelama atmosferu koja dočarava „fin de siècle“, istovremeno i epohu kraja dinastije Obrenovića, kroz porodične nesreće, uspon i pad dvorske dame Drage Mašin.
Pred čitaocima je „Mir i mir“, novi roman Mirjane Novaković, naše poznate i nagrađivane spisateljice, čija su dela prevedena na sedam jezika. Kroz mir osamdesetih godina XX veka i mir dvadesetih godina ovog veka pratimo grupu nekada dobrih drugova, njihove odnose, ljubavi i međusobna ogrešenja.
Hit film „Jedini izlaz“ i istoimena popularna serija bili su tek početak. U novom romanu Marko Popović nudi konačnu, najpotpuniju i najreljefniju verziju ove uzbudljive misterije. U požaru u klubu Ana Kolar je ostala bez muža i bez sećanja na tu jezivu nesreću i dane koji su joj prethodili. Šest godina kasnije, dobija informacije koje dovode u pitanje sve što je uopšte znala o tragediji, ali i o svom suprugu.
Čast da Starway prvi povede na putovanje kroz svet devete umetnosti ima jedna od najpoznatijih i najpriznatijih mangi – „Laku noć, Punpune“, remek-delo koje potpisuje Inio Asano, nadaleko poznat kao jedna od vodećih olovaka japanske strip-produkcije XXI veka.
„Intervjui sa dinosaurusima“ i „Intervjui sa životinjama“ zabavne su knjige za školarce u kojima neustrašivi reporteri intervjuišu najčuvenije dinosauruse i love ekskluzivne priče iz džungle da bi otkrili kako svi oni žive i izgledaju, čime se hrane, kao i mnoge druge zanimljivosti.

Pisci u Noći knjige

Čitaoci će i ove Noći knjige moći da sretnu omiljene pisce u Beogradu, Nišu i Novom Sadu.

Knjižara SKC, Beograd

Petak, 9. 12.

17.00 – Bojan Ljubenović
17.30 – Ivana Dimić
18.00 – Srđan Valjarević
18.30 – Marko Popović
19.00 – Goran Petrović
19.30 – Vladimir Kecmanović
20.00 – Dragan Velikić

Subota, 10. 12.

17.00 – Momčilo Petrović
17.30 – Ljubivoje Ršumović
18.00 – Dejan Lučić
18.30 – Goran Milašinović
19.00 – Simonida Milojković
19.30 – Marko Popović

Knjižara „Borislav Pekić“, Knez Mihailova 48, Beograd

Petak, 9. 12.

17.00 – Jasenka Lalović
18.00 – Goran Petrović
18.30 – Mirjana Đurđević
19.00 – Goran Marković
19.30 – Radivoje Bojičić
20.00 – Vlado Ilić, Maja S. Bašić

Knjižara BEO Shopping Center, Beograd

Petak, 9. 12.

18.30 – Bojan Ljubenović

Knjižara „Jovan Jovanović Zmaj“, Zmaj Jovina 12, Novi Sad

Petak, 9. 12.

17.00 – Rastislav Durman
18.00 – Mirjana Novaković
18.30 – Vladimir Kopicl
19.00 – Radoslav Petković

Subota, 10. 12.

18.00 – Jelena Bačić Alimpić
19.00 – Đorđe Vasiljević

Nedelja, 11. 12.

17.00 – Marko Popović

Knjižara Delfi Big Shopping centar, Novi Sad

Nedelja, 11. 12.

19.30 – Marko Popović

Knjižara „Branko Miljković“, Obrenovićeva 3, Niš

Petak, 9. 12.

17.00 – Lela Stojanović
18.00 – Dejan Stojiljković
19.00 – Stefan Marković

Subota, 10. 12.

19.00 – Branislav Janković

SHOP

U kuhinji sa Majom Volk

By BGonline / 09/05/2024 / 0 Comments

Oslobodite se zabrinutosti

By BGonline / 01/05/2024 / 0 Comments

Život tinejdžera i depresija u adolescenciji

By BGonline / 24/04/2024 / 0 Comments

Putovanje do zgužvanih i potisnutih emocija

By BGonline / 25/04/2024 / 0 Comments

Zašto se gojimo i jedemo puno slatkiša?

By BGonline / 20/04/2024 / 0 Comments
© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Kako antidepresivi čuvaju mozak? U određenim životnim okolnostima kada tuga…

You cannot copy content of this page