fbpx

BG online

Enterijer

Orhideja- Cveće koje donosi sreću

Biljke koje volimo i kojima smo okruženi mnogo govore o nama i stilu života koji vodimo. Ukoliko ste izabrali orhideju, jedan od najlepših cvetova na planeti koji predstavlja ljubav, lepotu, erotiku, bogatstvo duha, materijalno bogatstvo, plodnost i snagu, vi ste osoba koja pre svega uživa u lepoti, ali imate i mnogo strpljenja jer uzgajanje orhideje nije ni malo jednostavno. Ukoliko vam neko pokloni orhideju kažu da to znači da vas ta osoba izuzetno poštuje i ceni.orhideja
Orhideje su stotinama godina bile predmet magičnog obožavanja. Bile su tražene i odgajane na svim kontinentima – izuzev Antarktika. Iako se naučnici slažu da su orhideje nastale pre 120 miliona godina, istorija orhideja počinje u Japanu i Kini, pre oko 3.000 – 4.000 godina.
U feng shui- u cveće i biljke se smatraju izuzetno povoljnim za lečenje negativnog prostora. One su simbol rasta i napretka i zato se postavljaju u one sektore vašeg doma gde je potrebno podstaći dobru energiju . Orhideja koja je postavljena u sektoru ljubavi pojačava postojeće veze ili donosi ljubav u vaš život. Takođe je efektna i u poslovnom prostoru, budući da predstalja plodnost može doprineti umnožavanju povoljnih poslovnih prilika i sreće.orhideja1 Orhideja na trpezarijskom stolu prema majstorima feng shui-a spaja se sa željenim bogatstvom, a zelene biljke će celoj porodici dati bolje zdravlje.
Orhideje očekujte u domu uredne osobe koja voli čiste, jednostavne stvari i odnose, a ima dobar smisao za dizajn i estetiku. Tropska lepotica orhideja dugo je smatrana dostupnom samo profesionalcima, međutim, u novije vreme pojavilo se mnoštvo sorti koje dobro uspevaju u sobnim uslovima, najbolje na prozorskoj dasci. Za gajenje ove prelepe biljke potrebno je mnogo truda i strpljenja. Retko koja biljka donosi toliko neuspeha baštovanu kao što je to slučaj sa orhidejom. Izuzetno je atraktivna, ali i zahtevna biljka sa cvetovima fantasticnih boja i oblika.

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Kantautorka Aleksandra Kovač često se u slobodno vreme opušta i…
error: