BG online

Roditeljstvo

Naučite kako da vaspitavate sjajne dečake

Tri dara koje roditelji mogu da pruže dečacima kako bi im pomogli da uspeju u današnjem svetu koji je pod velikim pritiskom su sigurnost, samopoštovanje i poruke koje potvrđuju vašu ljubav. Dečak će se osećati sigurno kada zna da je cenjeni deo porodičnog tima, kaže Ilijan Grant autor knjige „Kako vaspitati sjajne dečake“ i napominje da im treba dati zadatke, pohvaliti njihove prekretnice i korake ka uspehu, tako da znaju da su cenjeni zbog svojih doprinosa.
Dečaku je potreban osećaj sopstvene vrednosti, dok samopoštovanje dolazi od osećaja napredovanja. Kad vaš sin zna da je sposoban da samostalno napravi prave izbore, umesto da samo radi po instrukcijama, osećaj sopstvene vrednosti doći će iznutra. Ponudite poruke koje potvrđuju ljubav, poput: „Volim kada misliš svojom glavom“ ili: „U redu je da pogrešiš – tako učimo.“ Pružite svom sinu dar individualnosti i izbora. Tražite njegovo mišljenje i cenite ga. Slušajte i preispitujte, kao odrasla osoba. Kad mu je teško, ponudite mu vašu perspektivu „odrasle osobe“. Ipak, ono što je novo za ovu generaciju, što moja porodica trenutno doživljava, jeste globalizacija, gde porodice ponekad žive na različitim kontinentima, kao i korak modernog života koji se stalno ubrzava, vođen tehnologijom. Toliko toga se promenilo od našeg detinjstva, kao da je neko pritisnuo dugme za „ubrzano premotavanje unapred“ i zbog toga moramo da budemo vrlo „namazani“ kad vaspitavamo naše dečake, piše IIjan Grant u svojoj knjizi „Kako vaspitati sjajne dečake“
Ova knjiga je odlično „uputstvo“ za uspešno vaspitavanje, laskanje, disciplinovanje, voljenje, ohrabrivanje i inspirisanje dečaka, od rođenja pa sve do tinejdžerskih godina. Teme koje se provlače kroz svako poglavlje ove knjige kulminiraju u 12 osnovnih saveta za roditelje pomoću kojih će njihovi sinovi biti uspešni, pozitivni i zadovoljni muškarci. Knjiga na inspirativan i veseo način pruža uputstva, savete, mišljenja, humor, anegdote i praktična rešenja.
Kako da vaspitate sjajne dečake ne trivijalizuje probleme sa kojima se roditelji sreću, već pokazuje duboko razumevanje za poseban odnos između roditelja i dečaka koji odrastaju.
ŠTA JE POTREBNO SVAKOM DEČAKU?
• Osećaj svrhe i smisla.
• Snažne veze sa porodicom i zajednicom.
• Duhovni kompas.
• Odgovori na velika pitanja u životu.
• Velika stvar kojoj će posvetiti svoj život.
• Porodično nasleđe

Knjigu „Kako vaspitati sjajne dečake“ po ceni od 799 din+troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:   

   

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Duša nikad ne osuđuje i zna šta je najbolje za…

  You cannot copy content of this page