BG online

Vesti

Nastavnica likovnog oslikala učionicu

Kabinet likovnog kakav niste videli do sad

Originalna učionica likovne kulture dočekaće vas čim kročite u prostorije OŠ „Nikola Vukićević“, jedne od najstarijih škola u Somboru. Zahvaljujući inicijativi nastavnice likovne kulture Renate Cvetkov koja je i idejni tvorac ovog mini projekta i uz podršku Roma Company, učionica likovne kulture u OŠ „Nikola Vukićević“ pretvorena je u neobičan umetnički kolaž koji podstiče na kreativno razmišljanje i izražavanje likovnih sposobnosti.
Maštovito oslikana učionica originalan je rad nastavnice likovne kulture Renate Cvetkov u OŠ „Nikola Vukićević” u Somboru.
-Veoma je bitno da učenici borave i stvaraju u podsticajnoj sredini. Novi izgled kabineta za likovnu kulturu urađen je poput dvodimenzionalnog crteža u trodimenzionalnom prostoru, koji učenike vodi u neobičan svet kreativnosti i mašte. Inovativni pristup sređivanja prostora predstavlja motivaciju učenicima da i sami pronalaze nova rešenja i pomeraju granice u svom načinu izražavanja- rekla je Renata Cvetkov.
Osnovnu školu „Nikola Vukićević“ završili su renomirani naučnici, umetnici i sportisti svetskog glasa. Između ostalih Radivoje Korać- istaknuti košarkaš, Bogdan Maglić- profesor fizike i član SANU, Stevan Koički- profesor hemije i fizike, sekretar SANU-a, Milan Konjović- slikar, Sava Stojkov- slikar, Tihomir Novakov – naučnik, Laza Lazić- pesnik, Dušan Radić…

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Slavni violinista Stefan Milenković i legendarni roker dr Nele Karajlić…

You cannot copy content of this page