BG online

ZDRAVLJE

Mudrom ishranom protiv bolesti

Umerenost je jedno od važnih pravila kada je reč o ishrani, očuvanju zdravlja i telesne težine. Jedite sve dok više niste gladni, jedna je od napomena autora knjige „Jedi i pobedi bolest“(dr Vilijam V.Li., lekar, spec.interne medicine i istraživač)) koji je u njoj podsetio i na japanski princip (hara hachi bun me) „jedite dok niste osam delova (od deset) siti“ ili „80 procenata pun stomak“. Na taj način telo dobija dovoljno hrane i pre nego osetite sitost. Dr Li je uveren da se hranom mogu sprečiti mnoge bolesti.

mohamed Hassan/pixabay.com

Loše je jesti iz navike ili samo zato što ste naučeni da „počistite“ tanjir, a Dr Li savetuje svoje čitaoce da uspore dok jedu, dopuste hrani u stomaku da pokrene oslobađanje hormona sitosti koji govore mozgu da „isključe“ apetit. Potrebno je oko 20 minuta da se to desi.  Dr Li kaže da ukoliko se obrok samo proguta, hrana će se naći u stomaku pre nego se javi prirodan odgovor za sitost. Tako dolazi do prejedanja.
Neka od pravila za umerenost:
Kad hrana počinje da gubi svoju privlačnost, zastanite i obratite pažnju.
Osluškujte svoje telo za vreme obroka.
Sklonite telefon ili lap top i isključite televizor dok jedete.
Ne stavljajte previše hrane u tanjir.

Manje kalorija, duži život

Mnogo istraživačkih studija o ishrani i dugovečnosti pokazuju da ograničavanje kalorija produžava životni vek. Dr Li je u knjizi otkrio i podatak da ograničenje kalorija od 15% tokom dve godine ne samo da usporava metaboličko starenje, već je u jednoj studiji dovelo do gubitka 8kg težine.
Kalorijsko ograničavanje usporava starenje, topi kilograme, ali i aktivira svih 5 odbrambenih sistema.
Jedite pažljivo, odnosno, pre nego počnete da jedete, razmislite o onome što ćete uneti u organizam. Jedite sa ljudima koje volite, jedite ono što će biti hrana za vaše ćelije. Uživanje u hrani je najbolje u društvu porodice i prijatelja, a kuvanje nas uči da cenimo hranu koju pripremamo, čak pruža bolju povezanost sa sastojcima koje unosimo.
Autor knjige „Jedi i pobedi bolest“ (nova nauka o samoisceljenju hranom) na 384 strane piše i o tome kako telo može samo sebe da izleči, kako  iz hrane izvući ono najbolje i pokrenuti svih pet urođenih odbrambenih sistema u svom organizmu. Izuzetno informativna i sveobuhvatno napisana knjiga, potkovana naučnim dostignućima i dugogodišnjom praksom autora, koji je predstavio svoj revolucionaran pristup očuvanja zdravlja u borbi protiv mnogih bolesti.
Jedite mudro i pobeđujte svakog dana, jedna je od poruka ove knjige koju autor preporučuje onima koji žele da sačuvaju dobro zdravlje, kao i ljudima koji žele da preduprede hronične i ostale bolesti i onima koji već imaju probleme sa dijabetesom, srčanim i autoimunim oboljenjima, hroničnim bolestima…
Knjiga „Jedi i pobedi bolest“ je napisana tako da pruži znanje i alatke za donošenje boljih odluka kad birate šta ćete jesti svakog dana. Uz naučne činjenice  i preporuke o namirnicama koje ćete možda želeti da ubacite u svoj plan i napravite izbore koji će ga još više poboljšati, a tu su i neki ukusni recepti. Knjiga ima tri dela. Prvi deo je o moći odbrambenih zdravstvenih sistema, kako deluju i kako se koriste njihove isceliteljske moći. Drugi deo je posvećen hrani koja pokreće zdravstvene odbrambene sisteme, dok su u trećem delu praktični načini kako uvrstiti hranu u svoj život.

Knjigu „Jedi i pobedi bolest“ po ceni od 999 din+ troškovi dostave možete poručiti tel.066060820 ili putem porudžbenice:   

   

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Novi kamper Crosscamp Lite Opel Zafira Life će za nekoliko…

  You cannot copy content of this page