fbpx

BG online

Psihološka prva pomoć

Mentalnim spremanjem protiv anksioznosti

Rečenica “oladi malo” je nešto najbesmislenije što možete reći anksioznoj osobi, kaže autorka knjige “Oladi malo” u kojoj piše o anksioznosti i problemima koje ovo stanje uzrokuje.
“Ja razumem razliku između anksioznosti, mentalne bolesti i anksioznosti, privremenog stanja duha. Razumem to zato što i ja slučajno imam dijagnozu generalizovanog anksioznog poremećaja i panike. I tako, premda knjiga samopomoći puna vulgarnosti nije nikakva zamena za profesionalnu medicinsku pomoć, ako ste uzeli “Oladi malo” zato što ste trajno, klinički anksiozni kao ja, u njoj ćete naći mnogo saveta, trikova i tehnika koje će vam pomoći da upravljate svim tim sranj..a i koje će vam omogućiti da pređete na rešavanje problema koji zapravo hrane vašu anksioznost”- iskrena je Sara Najt, autorka knjige koja pruža korisne alatke za upravljanje sobom u stresnim vremenima, savete, trikove i tehnike za suočavanje sa onim što ne znate ili niste spremni da priznate da imate.

Šta ako???

Koliko se puta dnevno zapitate “Šta ako?”? Koliko vremena provodite u brizi zbog nečega što se još nije dogodilo ili zbog nečega što ne samo što se nije dogodilo, već verovatno i neće?- pita svoje čitaoce Sara Najt.
“Većina nas ima prijatelja, rođaka ili partnera čija je neizbežna reakcija na svaku našu krizu: „Ne brini, biće sve u redu.“ Ili još gore: „Ma daj, nije toliko loše.“ To ja nazivam besmislicama. Dobronamerne floskule je lako ponuditi ako vas problem ne pogađa. U ovoj knjizi, bavićemo se stvarnošću, a ne uljudnošću. Istina je sledeća: Da, povremeno će sve biti u redu… ali povremeno neće. U nekim slučajevima, zaista nije toliko strašno i vi stvarno preterano reagujete. Izgradili ste izmišljenu krizu u glavi i dozvolili da ona hrani vašu anksioznost…”

Bezbrižna metoda

Jednu od lekcija u knjizi “Oladi malo” nazvala je “Puko verovanje u to da će sve biti u redu” (ili da makar nije toliko loše). Ovaj stav po rečima Sare Najt dovodi do toga da se trenutno osećate bolje, ali neće rešiti problem. Ono što je važno je da PRIZNATE ono što se desilo, PRIHVATITE delove koje ne možete da kontrolišete i OKRENETE SE delovima koje možete.
“Ja ću vam pokazati kako da izađete na kraj sa SVIM svojim brigama – kako da prihvatite one koje ne možete da kontrolišete i kako da postupate na produktivan način sa onima koje možete. Ja to nazivam Bezbrižnim metodom. Zasnovan je na istom onom konceptu koji je sidrište svih mojih dela – na „mentalnom spremanju“ – i sastoji se od dva koraka: 1. korak: Oladi malo, 2. korak: Izađi na kraj s tim ….”

Knjigu “Oladi malo” po ceni od 799 dinara + troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:

    

   

  SHOP

  Bračna prevara

  By / 01/01/2023 / 0 Comments

  Ljubavna idila sa narcisom ima ograničen rok trajanja

  By / 13/01/2023 / 0 Comments

  Zašto srce često greši u ljubavi?

  By / 13/01/2023 / 0 Comments

  Detoks tela, uma i emocija

  By / 10/01/2023 / 0 Comments

  Šta navodi ljude da se osiguraju novcem, imovinom, prijateljskim vezama, bračnim ugovorima, vezuju decu za sebe?

  By / 01/01/2023 / 0 Comments
  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Click to comment

  Leave a Reply

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  „Pisati sam počeo u samoodbrani. Branio sam se od svih…