BG online

Vesti

Umetnost je posao za one koji imaju problema sa sobom (Duško Radović)

„Pisati sam počeo u samoodbrani. Branio sam se od svih koji su me ugrožavali zdravljem, snagom, lepotom, boljim uspehom u školi. Vadio sam se, dokazivao i sebi i drugima da sam samo drukčiji a ne gori od njih. Ima i izuzetaka, ali ja mislim da je umetnost posao za one koji imaju problema sa sobom. Oni razvijaju čula i osobine koji nisu potrebni zdravim i uspešnim ljudima. Niko bolje ne poznaje ljude od umetnika. A to dragoceno znanje stiče se dramatičnim poznanstvom sa samim sobom“- pisao je Duško Radović.

Ženski razgovori

Ljubav se ne sme terati i izbijati iz žene – jer to je žena! To je ono glavno u ženi, onaj njen glavni životni sok!
Muškarci mogu biti kakvi hoće i ne treba za to da brinu! Žene će ih voleti, bez obzira…! Žensko srce stalno gori i svako ko mu priđe može se ogrejati!
Zbirka duhovitih priča iz ugla različitih žena (i muškaraca) o ljubavi, sreći i zajedničkom življenju. Posmatrajući muški svet iz ženske perspektive u dramskim crticama, Radović kroz humor ali i gorčinu analizira ono što svakodnevno živimo. Ironična ali dobrodušna, knjiga u kojoj će se svako pronaći.

Beograde, dobro jutro 1

“Ko je imao sreće da se jutros probudi u Beogradu, može smatrati da je za danas dovoljno postigao u životu. Svako dalje insistiranje na još nečemu, bilo bi neskromno.”
Ova knjiga je izbor tekstova iz emisije Prvog programa Studija B – Beograde, dobro jutro. Beogradska radio-stanica Studio B nalazi se na najvišem, 23. spratu Palate „Beograd“ u Masarikovoj ulici. Obuhvata period od jula 1975. do novembra 1976. kada je Dušan Radović iz studija, sa tog visokog mesta, oko pet stotina puta uživo pozdravio Beograd, svakog jutra u 7 časova i 15 minuta.
Ovoj vrsti pisanja teško je i verovatno nepotrebno određivati ime i rod. Autor bi najradije i emisiju i knjigu smatrao skromnim doprinosom beogradskom folkloru, usmenom predanju Beograda našeg vremena.

Beograde, dobro jutro 2

Volite se, ljudi!
Lakše vam je i praktičnije da se volite nego da se ne volite. Ako se volite, možete misliti i na nešto drugo i raditi nešto drugo.
A ako se ne volite, mislite samo na to.
Ovo je druga knjiga obraćanja Dušana Radovića slušaocima Prvog programa Studija B u vremenu od aprila 1977. do maja 1978.
Kada je počeo pozdravljati Beograd i Beograđane u julu 1975. godine, Dušan Radović nije mogao znati dokle će stići. Kao i sve drugo, i ovaj posao treba raditi samo dok ima smisla i završiti ga na vreme. Ograničene su naše mogućnosti da mislimo i govorimo prvi put, da naša zapažanja budu nova i mlada. Sve drugo su samo odjeci već izgovorenih misli i slika.
Probajte da opet zavolite Beograd, i ono beogradsko u sebi…

Beograde, dobro jutro 3

U životu je dovoljno biti pametan samo dva puta – kad birate zanimanje i bračnog druga.
Ko oba puta promaši, mora biti pametan celog života.
Ovo je treća knjiga obraćanja Dušana Radovića slušaocima Prvog programa Studija B u vremenu od oktobra 1978. do novembra 1982. Te su crtice istovremeno i setni tragovi jednog vremena, i duhovite žaoke koje su na zapanjujući način uvek aktuelne, i zrna mudrosti kojima vreme ništa ne može.

Poštovana deco: izabrane pesme

Bio jednom jedan lav…
Kakav lav?
Strašan lav,
narogušen i ljut sav!
Strašno, strašno!
Zbirka pesama “Poštovana deco” objavljena je 1954. godine i u ovoj knjizi nalazi se u svom originalnom obliku. Strašnom lavu i Plavom zecu društvo prave i pesme Zamislite, Najbolja mama na svetu, Pouka I drugi dragulji jednog od najvećih srpskih pesnika za decu.
Otkrivajući lepote sveta i jezika mališani će uz stihove Dušana Radovića spoznati da je poezija suštinski važan deo našeg života.
Pesme, crtice, odlomci, dokumenti

SVAŠTARA

ŠTA SAM TO RADIO?
Probijao sam led da bih mogao disati. Borio se protiv tuđe i svoje dosade. Pokušavao da se setim nečeg drugog. Izmišljao imena sopstvenim iskustvima i saznanjima. Igrao se, jer raditi ne volim. Bežao iz svog malog i siromašnog života. Udvarao se drugima. Grickao, bockao, kraduckao i živuckao. Hteo sam da budem bolji pisac, ali nisam umeo.
Uz niz bisera kratke forme i osvrta Dušana Radovića na svoj život i stvaralaštvo, sada imamo i retku priliku da vidimo tekstove onako kako su izašli iz pisaće mašine, njegove početne ideje, crteže, privatne fotografije, nepoznate radove… Pošto prvi put donosi sadržaj razglednica i pisama koje je Dušan Radović slao svom sinu Milošu, zbirka “Svaštara” prikazuje velikog pisca i u ulozi izvanrednog oca. U ovoj knjizi nalazi se sve ono bez čega bi portret Dušana Radovića bio nepotpun.

Knjige Dušana Radovića su jednostavno nezaobilazne jer nas je on – pročitao.

Knjige Duška Radovića možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:
Poštovana deco 599 din. + troškovi dostave
Svaštara 599din. + troškovi dostave
Ženski razgovori 799 din. + troškovi dostave
Beograde dobro jutro 1- 1099 din. + troškovi dostave
   

  SHOP

  Ljubav u zagrljaju manipulatora i inteligencija srca, razuma i duše

  By BGonline / 23/01/2024 / 0 Comments

  Život razvedenih majki i njihovih sinova

  By BGonline / 05/02/2024 / 0 Comments
  pixabay.com

  Emocionalne prekretnice u srednjim godinama

  By BGonline / 21/01/2024 / 0 Comments

  Poremećaj ishrane je bolest koju treba na vreme prepoznati i lečiti

  By BGonline / 22/01/2024 / 0 Comments

  Osećanja se ne mogu naučiti

  By BGonline / 06/02/2024 / 0 Comments
  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Foto: Benny Gaši U sredu 23. novembra su u dvorani…

  You cannot copy content of this page