BG online

ZDRAVLJE

Sirova hrana za zdrav život i srećne misli

JELOVNIK MAJE VOLK

Zar nije čudno da brinete o gorivu koje sipate u svoj automobil, pa čak i o hrani za svog ljubimca, često mnogo više nego što to činite za sebe?- pita se Maja Volk i podseća da gorivo čoveka čine kiseonik, voda i sunce, a da su biljke jedine koje mogu direktno da pretvaraju sunčevu energiju u materiju i samim tim kada jedemo žive biljke dobijamo i sunčevu energiju.
majaVolk2
-Efekti takve ishrane se odmah osete jer onda nema podočnjaka, umora, koža vam blista, sjaji se, nema bubuljica, tvrdih peta, grubih laktova, celulita, venica, ožiljci nestaju, a krv i metabolizam se tako srede posle tri nedelje da ni kijavicu ne možete imati- kaže Maja koja se već sedam godina isključivo hrani sirovim namirnicama i u svojoj knjizi nudi brojne recepte pripremljene isključivo od sirovih namirnica.
U živu hranu spadaju voće, povrće, semenke, klice, hladno ceđena ulja, hrana bez soli jer presna hrana ima svoju so koju gubi kuvanjem i zato je kuvana hrana bljutava dok joj se ne dodaju začini. Hladno seđena ulja od masline, susama, kikirikija, bundeve, kukuruznih klica, maka , lana, rastvaraju se u vodi i limunu, ne lepe se za creva a podmazuju organe tako da sve u organizmu radi “kao podmazano”.
-Ja imam vrlo jasan i živ osećaj da su mi organi iznutra “čisti”. Nema znoja, nema mirisa, nema kiseline, a onda vam se promene i misli, pa nema kiselih i ljudih misli. Kad u vašem organizmu ništa ne truli, onda se i ne osećate trulo. Osim svežeg, zamrznuto voće i povrće ima istu vrednost i enzimi ništa ne gube zamrzavanjem, već se oni uništavaju zagrevanjem. Da je drugačije, organe za transplataciju bi blanširali, ali oni bi onda bili “mrtvi”, zar ne?- napominje Maja koja se izlečila od karcinoma i nakon operacija, agresivnih terapija i lekova s radošću kaže da su njeni organi zahvaljujući sirovoj ishrani danas “mladi”, a ona puna života i radosti.
Maja preporučuje da se voće jede ujutro do podneva, jer se, kaže, u tom periodu vrši detoksikacija u organizmu.
– Ako započnete dan voćem imaćete energije na pretek, a ukoliko tad unesete obilan prženi doručak telo će morati da odvoji novu energiju za varenje i zato vam se tad najčešće spava.
Za vegansku kuhinju je porebno imati sokovnik, secka i blender. Ovakav vid ishrane donosi kuhinju bez mirisa, prženja, tiganja, šerpi, lonaca, sa drastično smanjenom potrošnjom struje i deterdženata jer toplom vodom možete isprati sve.

DORUČAK, RUČAK, VEČERA

Princip ove ishrane je jednostavan- jedite svakog dana u svim bojama! Ujutro i uveče Maja ima voćne obroke.
-Ujutro u blender stavium bananu, kivi, zamrznuto bobičasto voće, klice, med, polen, sok iz sokovnika od cvekle, šargarepe, jabuke, pomorandže, celer, peršun… kombinacije su beskrajne. Od kilogram i po dobije se 1 litar “gustiša” koji podelim na dva dela. Jednu polovinu popijem ujutro, jednu uveče. Između toga pojedem jedan ili dva salatna obroka kojima je uvek osnova zamrznuti grašak ili kukuruz šećerac, (samo otopljen, ili preliven mlakom vodom). To su protein i ugljeni hidrati, a uz to sve kombinacije dolaze u obzir- paprika, paradajz, luk, rendana cvekla, rendana šargarepa, rendana tikvica, rukola, salata, začinsko bilje, celer… i sve to je začinjeno divnim uljima, a umesto sirćeta sokom od limuna. Takav obrok obavezno pospem mlevenim semenkama lana, golice, sa 2-3 badema, 2-3 oraha, 2-3 sirova kikirikija, (najviše 50g semenki dnevno). Između obroka ponekad grickam suvo voće, šljive, kajsije, grožđe i sve to ne može da mi dosadi jer svaki put osetim radost svake moje ćelije koja se raduje ovoj hrani.
Za ovakvu ishranu po rečima Maje Volk nagrada su podmlađen izgled, zategnuta koža, bujna živa kosa, radosne misli, ali i promena iznutra. Tad počinjete da pogledom tražite sunce, udišete punim plućima život, povećava vam se sposobnost mozga da rešava probleme, kreativniji se, nestaju  nervoza, glad. U knjizi “Kako sam osvojila trajno zdravlje” Maja je opisala svoj put od razboljevanja i lekarske prognoze da će živeti još 3 meseca do osvajanja trajnog zdravlja – detoksu uma, tela i emocija. U knjizi se nalazi na desetine recepata zdravih i ukusnih jela koja Maja sprema svakodnevno. 

Knjige Maje Volk  “Kako sam osvojila trajno zdravlje” (cena 1650 dinara) i “Kako se voli život” (cena 1950 dinara) + troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice: 




     

    SHOP

    U kuhinji sa Majom Volk

    By BGonline / 09/03/2024 / 0 Comments

    Mrtav brak

    By BGonline / 05/03/2024 / 0 Comments

    Kako se ponašati prema depresivnoj osobi?

    By BGonline / 29/02/2024 / 0 Comments

    Zen bašta

    By BGonline / 15/03/2024 / 0 Comments

    Deca su ogledalo roditelja

    By BGonline / 19/03/2024 / 0 Comments
    © by BGonline. All rights reserved

    Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

    11 komentara

    11 Comments

    1. Maja

      14/09/2015 at 10:27

      hvala

    2. Ljubinko Jakšić

      05/07/2016 at 21:35

      Poštovana Majo
      želim da izrazim svoje poverenje i podršku Vašem načinu ishrane. Lično sam bio (nažalost sada ne) na režimu ishrane presnom hranom i znam koju sangu i energiju ona daje. Pored toga ranije sam bio nekoliko puta na Brojsovoj terapiji.
      Ovaj put želim da Vas pozovem na upoznavanje sa fantastičnim potpuno prirodnim preparatima od biljaka iz ekološki čistog Sibira. Prvi preparati su nastali još pre 40 godina, a stvorili su ih akademici Sibirskog Odeljenja Akademije Medicinskih Nauka Sovjetskog Saveza.Do sada je na stvaranju proizvoda radilo 116 naučnika, doktora nauka, akademika.
      U osnovi su recepture drevnih naroda Sibira, Tibeta.Kine i Indije. Cene su vrlo pristupačne. Rezultati neverovatni. Preparati su izuzetno efikasni i sami sebe reklamiraju svojim kvalitetom. Želim da se bolje upoznate sa Kompanijom SIBIRSKO ZDRAVLJE, i daVam poklonim karticu korisnika/konsultanta.
      Pomenuću samo neke primere.
      Više proizvoda za sanaciju limfe različitihgrupa organa.
      Program za čišćenje organizma na ćelijskom nivo.
      Kalcijum iz naših preparata, organizam usvaja u kosti od 95% do 98%.
      Program za obnavljanje hrskavice je jedinstven u svetu.
      Preparat za hormonski balans kod žena posle 35 godina, koji pred osnovnog dejstva istovremeno zateže kožu i kosu i značajno podmladjuje.
      Preparati za proširene vene, upalu vena, … Mnogo toga.
      Srdačan pozdrav.

    3. Saša

      01/08/2016 at 15:37

      Vrlo dobro, Majo. Ja sam dijabetičar i koristim aparat koji preporučujete. Zadovoljan sam, ali sam konzervativan pošto u aparat zasada ubacujem samo voće.

      • Ana

        12/08/2016 at 10:45

        Ako ste dijabetičar,morate i zeleniš jesti u kombinaciji sa voćem.

    4. Tanja

      27/09/2016 at 06:25

      podrzavam 100%
      4 godine na sirovom ❤️
      ☀️??❤️

    5. Zorica

      07/12/2016 at 14:19

      Tanja..ako biste bili ljubazni da mi pomognete oko jelovnika..ja sam pokusala par puta ali se sve plasim da ne radim to kako treba. ,unapred zahvalna.. Zorica .

    6. marko vujadinovic

      02/01/2017 at 17:37

      marko v gde kvpiti vasu knjigu za zdravu ishranu .da ne bi gresijo na sta treba obratiti paznju.zivim u malom mestu gde nema knjizara

    7. nova

      22/02/2017 at 21:19

      ja sam dijabeticar i plasim se da pocnem ovakvu ishranu a jako bih zelela na insulinu sam koji primam 4 puta dnevno.

    8. Slavica djordjevic

      24/02/2017 at 07:40

      Molila big da mi pomognete oko jelovnika,state sve mode za rucak, ideja, spisak brand I zacina.unapred hvala.Slavica

    9. Elvira

      09/03/2017 at 23:30

      Majo, vi prstite energijom, radoscu, bojama, temperamentom, ljepotom i zivotnoscu, vi ste cista definicija zivota koji je naprosto predivan u svojoj jednostavnosti! Sve ste rekli, a tko ima usi – neka cuje! 🙂 Hvala vam!

    10. Irena

      26/03/2017 at 00:41

      Obazavam te Majce!!!

    Komentar

    Pritisnite ovde da biste odustali od odgovora.

    Please Login to Comment.

    To Top
    PROČITAJTE I OVO:
    Ako želite da pregurate prvih deset godina odgajanja vaše dece,…

    You cannot copy content of this page