BG online

Psihološka prva pomoć

Ljubav iz ugla savremenog muškarca

Gde stanuju naši porazi i nemiri?

Roman Mirjane Bobić Mojsilović „Muška azbuka“ je priča o muškarcu koji nabrajajući asocijacije po azbučnom redu pokušava da se oslobodi panike pre nego što zauvek ostavi svoju ženu i započne nov život.

-Ovo je priča o porazima, o tome kako smo dopustili da pod pritiskom novih vetrova olabavimo sve odnose bliskosti. I moj junak je zato tipičan savremeni mladi Verter. Zbunjen je i na neki način razapet između onoga što bi trebalo da bude i onoga što jeste, između želje da bude moderan i iskrenog nostalgičnog žara prema starim dobrim vrednostima. Nije mi bilo lako da napišem ovaj roman. Bilo je teško zato što je bilo potrebno da ova knjiga bude nastavak “Azbuke mog života”, a ipak je morala da bude potpuno različita, napisana iz muškog ugla, tako da taj muškarac ne bude zlikovac. Mnogo sam se mučila, ali izgleda da sam uspela. To nije priča samo o muškarcu ili samo o razvodu. To je priča o našim životima ovakvim kakvi jesu. Možda su upravo ta istinitost i to što sam mogla svom jeziku da dam oduška pomogli da ne budem tako fina – ima tu i poneka psovka, ima malkice i seksa jer sam dozvolila sebi da budem zaklonjena tom muškom maskom- objasnila je Mirjana Bobić Mojsilović na promociji ove knjige.

Direktor Lagune Dejan Papić je sa publikom na promociji podelio i činjenicu da nakon čitanja knjige nije mogao neko vreme da ustane iz fotelje.
-Ostao sam i dalje zarobljen u tom svetu iz kog nisam mogao ni želeo da se istrgnem. Reč je o knjizi koja je pisana iz muškog ugla i kad ne biste pročitali ime koje je na koricama, vi biste mogli da pomislite da je reč o Toniju Parsonsu u njegovom najboljem ili možda čak nikad dokučenom izdanju. Ovde je sve zaista na svom mestu, svaka od tri uključene strane u proces prevare opisana je pravim rečima, sa jasnim razmišljanjima, situacije su životne, svima nama bliske i to je ono što ovu knjigu čini pravim remek delom- zaključio je Papić, dok je novinar Velja Pavlović istakao da je kad je čitao “Mušku azbuku” bio iznenađen time kako radnja lako teče.
-Izgledalo je kao da gledam veoma dobar film sa najboljim glumcima. Sve je potpuno jasno, sve ulazi u glavu i u srce. Niko u našoj književnosti nije jezik toliko obogatio ubacivanjem slenga na tako prirodan način kao što je to učinila Mira Bobić.

Roman “Muška azbuka” po ceni od 999 din+ptt troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:   

  Život bez bliskosti

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Život između slike o sebi i onog što u stvari…

  You cannot copy content of this page