fbpx

BG online

Sajam hortikulture
ZDRAVLJE

Lečenje istinom

Kad će depresija da prođe?

Bilo da je reč o ličnom razvoju ili ste pod stresom, imate strahove i depresivne epizode, psihijatar prof.dr Milan Milić u knjizi “Lečenje istinom” ukazuje na put kojim se ovi problemi mogu rešiti. Taj put je istina. Zašto istina? Zato što je nedostatak istine u osnovi svakog problema- kaže prof. dr Milić .
“U istoj meri privlačna i lekovita, nama je istina teško dostižna i još teža za prihvatiti. Svi znamo da istina boli i taj bol stoji na putu odbacivanja nama dragih laži koje nas od toga čuvaju. Ali takvo “čuvanje” je kao da lečite upalu pluća čajevima jer se plašite da primate inekcije penicilina. Ova knjiga će vam pomoći da shvatite blagodeti istine i ponuditi način da dođete do nje. Tim putem jedino možete napredovati u svom duhovnom rastu i razvoju, ali isto tako rešiti razne probleme, čiji uzroci ne mogu biti drugde nego u lažima kojima ste zatrovali svoje biće”- kaže autor knjige “Lečenje istinom”, psihijatar prof.dr. Milan Milić.

Depresija neće nestati sutra (iz knjige “Lečenje istinom”)

Kad ste uspeli da poverujete u istinu da je depresija bolest ili poremećaj koji niste birali iz zaludnosti nego vam se dogodio iz vaše želje da tako bude, sledeća istina koju svaka depresivna osoba mora saznati je da depresija neće proći sutra jer ona nije nastala juče već se dugo kuvala i potrebno je vreme da se zaleči. Čak i kada priznaju sebi da su depresivni i da je to bolest, mnogi ljudi i dalje ne prihvataju tu istinu do kraja. I dalje perzistira zabluda da je izlazak iz depresije nešto što zavisi isključivo od njihove dobre volje ili nekog čuda koje treba da se dogodi. Zato se svakog dana nadaju da će ujutro ustati vedri i čili i da će sve to biti samo ružan san. Verujte mi da se to neće dogoditi i da što pre odagnete od sebe tu nekorisnu nadu, to ćete biti bliže kraju tih muka. Zašto je ova spoznaja tako značajna? Zato što depresija inače perzistira na proceni da su sve lađe potonule i sad zamislite kako se taj koji je izgubio lađe oseća kad svakog jutra dobija tu potrebu iznova i iznova… Održavanje nade u sutrašnje čudo svaki put završi razočaranjem usled izostanka istog. To vam je kao da dolivate ulje na vatru. I to bukvalno. Zbog toga se ta laž mora prekinuti sad i odmah jer je prihvatanje istine da će depresija potrajati, ali će i proći, jako važna lekovita komponenta-zaključuje u knjizi dr Milić.

Knjigu “Lečenje istinom” po ceni od 1650 din.+ ptt troškovi možete poručiti telefonom 066/060-820 ili putem porudžbenice:  Zašto je istina bolna?

  Istine i zablude o antidepresivima

  Psihološki vodič za svaki dan

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  7 koraka do savršenog zdravlja Ako imate neki zdravstveni problem,…
  error: