Dovoljno daleko od gradske gužve i saobraćaja, a opet samo nekoliko kilometara od centra Beograda nalazi se originalan, rustičan, sofisticiran restoran koji u sebi čuva bezbroj alaskih priča. Boraveći u njemu imaćete osećaj kao da ste u prirodi gde nema ničeg što bi pokvarilo vaš mir i vreme koje boravkom u Konobi kod Goce i Renata poklanjate sebi.
Mnogi Konobu kod Goce i Renata doživljavaju kao jednu od turističkih atrakcija Beograda ušuškanu u zelenilo i naslonjen na Dunav.
Veoma posebna i neodoljiva je ogromna terasa nad vodom s koje se pruža pogled na Dunav i Pančevacki most. Do nje se nalazi i ponton gde gosti mogu privezati čamac, skuter ili jahtu ukoliko kod Goce i Renata dolaze rekom. Za posetioce koji u ovaj restoran stižu automobilom obezbeđen je veliki parking, a najmlađi imaju priliku da se zabave igrajući se u lepo uređenom parku.
Ono što Konobu kod Goce i Renata čini posebnim mestom koje sasvim sigurno ima i dušu je to što su ga domaćini stvorili s mnogo ljubavi i truda. Oni su pre desetak godina ovaj neuređeni deo obale Dunava preuredili i učinili ga kutkom u koji rado svraćaju kako porodični, tako i poslovni ljudi, a mnogo je onih koji upravo ovo mesto biraju za proslavu svojih najznačajnijih životnih trenutaka.
Riblji specijaliteti je ono po čemu je između ostalog čuven ovaj restoran.
Recept iz kuhinje „Konoba kod Goce i Renata“
Šampanj piletina (recept)
Šef kuhinje restorana „Konoba kod Goce i Renata“ otkriva nam recept za ovo fantastično jelo.
Sastojci:
350g piletine
30g pršute
50g mocarele
0.5 dl šampanjca
Priprema:
Prepržiti piletinu s obe strane. Dodati šampanjac i još neko vreme dinstati piletinu .Preko nje staviti pršutu i mocarelu. Poklopiti tako da se mocarela istopi i servirati uz pomfrit i majonez.
Foto: Nina Nikitović
Intervju sa vlasnikom Konobe Renatom Grbićem:
© by BGonline. All rights reserved