BG online

ZDRAVLJE

Knjiga dr Nestorovića za studente i lekare (Pedijatrijska propedevtika)

Iskustvo u radu sa studentima i lekarima na specijalizaciji pokazalo je da oni lako i brzo uče činjenice i poseduju veliko teoretsko znanje, ali kada je reč o praktičnom radu i primeni naučenog važno je steći još znanja, veština i prakse.
“Pedijatrijska propedevtika” je knjiga prof.dr Branimira Nestorovića, as dr Katarine Milošević, as dr Snežane Rsovac koja mnogo može pomoći u radu kako studentima, tako i mladim lekarima. Knjigu čine poglavlja: uzimanje anamneze, opšti utisak o detetu, pregled po sistemima, neurološki pregled, urogenitalni sistem i pubertet i pregled deteta u urgentnim stanjima.
“Ova knjiga nije udžbenik pedijatrije, već pokušaj da se studentima i lekarima koji se bave decom olakša pregled i učini da on postane izvor zadovoljstva, a ne frustracije, kao i da se izgubi osećaj nesigurnosti. Zvuči neverovatno da u čitavoj nama dostupnoj literaturi ima svega nekoliko ovakvih knjiga (kod nas je ovo prvenac). Naravno, lekar nece naučiti da pregleda čitanjem knjige, već upravo pregledom velikog broja dece, ali mora naučiti na šta da obrati pažnju i šta da traži tokom pregleda. Drugi cilj ove knjige je da ukloni neusaglašenost u opisu fizikalnog nalaza na srcu i plućima. Iako lekari svaki dan slušaju srce i pluca, ukoliko čitaju opis nalaza koji je dao drugi lekar teško će moći da ga uporede sa onim što sami čuju…“ (iz Uvoda knjige, dr Branimir Nestorović)
Format knjige je džepni jer je važno da bude stalno uz lekara ili studenta dok ne uvežba pregled.

Foto: Dario Konstantinović

 

Knjigu “Pedijatrijska propedevtika” po ceni od 1100 dinara + troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:

    

  Kad izgubite veru u ljude izgubili ste sebe

   

  SHOP

  Erotski deo partnerstva

  By BGonline / 25/11/2023 / 0 Comments

  Ljubav u zagrljaju manipulatora i inteligencija srca, razuma i duše

  By BGonline / 18/11/2023 / 0 Comments

  Izlečite i upoznajte svoje strahove

  By BGonline / 25/11/2023 / 0 Comments

  Zen bašta

  By BGonline / 06/12/2023 / 0 Comments

  Život uvek može da se počne iz početka

  By BGonline / 29/11/2023 / 0 Comments
  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Važna pravila za ekstremno zauzete žene Šta je zaista potrebno…

  You cannot copy content of this page