BG online

Roditeljstvo

Kako se čitaju deca?

Roditeljstvo se uči celog života

Dečiji psiholog Jelena Holcer je u knjigu „Kako se čitaju deca: Vodič za učenje roditeljstva“ utkala 25 godina prakse rada sa decom. Jelena napominje da je učenje roditeljstva doživotan proces.
-Nismo se rodili kao roditelji pa nije fer da od nas bilo ko (naši roditelji, naša deca, društvo, okruženje…) očekuje da imamo sva potrebna znanja i ponašamo se kao da nam je upravo to stanje najprirodnije na svetu. Naš roditeljski staž se meri samo kalendarskim godinama deteta. Ipak, utešno je znati da bez obzira na to što svi želimo da svojoj deci budemo što bolji roditelji, najviše što možemo učiniti jeste, upravo to, da se stalno trudimo da budemo što bolji. Savršeni roditelji ni ne postoje. Osim toga, deci nisu potrebni savršeni mama i tata, već osobe sa celim paketom svojih i dobrih i loših osobina. Tek tada, gledajući nas „nesavršene“, mogu i oni da razumeju da su sve njihove osobine ili emocije dobrodošle. Neke su vredne usmeravanja ili korigovanja, ali im naš primer omogućava da i oni sebe bolje sagledaju, razumeju, prihvate.
Za knjigu „Kako se čitaju deca“ Jelena Holcer kaže da je ona podrška roditeljima da se bave osvešćivanjem ličnih obrazaca ponašanja stečenih u detinjstvu kako bi bolje razumeli sebe, ali i naučili da bolje ’čitaju’ sopstvenu decu.
Knjiga je podeljena u tri segmenta – „Koliko poznajete svoju decu“, „Roditeljski izazovi“ i „Svesno roditeljstvo“ ova knjiga nudi sveobuhvatan pristup za obavljanje najtežeg posla na svetu. Ovaj vodič će vas ohrabriti i naučiti da je roditeljstvo putovanje koje ima cilj, ali nema kraj.

Knjigu „Kako se čitaju deca: Vodič za učenje roditeljstva“ po ceni od 899 dinara + troškovi dostave možete poručiti telefon 066060820 ili putem porudžbenice:   

   

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Samo nekoliko meseci posle američkog izdanja pred domaće čitaoce je…

  You cannot copy content of this page